Cum îți poți curăța mașina de spălat cu bicarbonatul de sodiu. Cea mai ieftină și rapidă soluție! Video

Redacția IMPACT 15.10.2019, 17:35
Cum îți poți curăța mașina de spălat cu bicarbonatul de sodiu. Cea mai ieftină și rapidă soluție! Video

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic pe care aproape toată lumea îl are în gospodărie, devenind unul din ingredientul care a început să fie utilizat tot mai mult și în afara preparatelor culinare. Acesta poate fi ingredientul minune care te ajută să cureți mașina de spălat.

Pe lângă albirea dinților sau eliminarea acneei, bicarbonatul de sodiu mai are numeroase alte întrebuințări de care este posibil să nu fi aflat. Această substanță ajută la curățarea mașinii de spălat, fără să deterioreze piesele.

 

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune pentru curățarea mașinii de spălat

Mașina de spălat poate fi curățată acum cu mai puțin efort decât înainte. Dacă nu ai mulți bani la dispoziție, dar vrei să ai o mașină de spălat curată, poți opta pentru bicarbonatul de sodiu, un ingredient minune pe care sigur îl ai la îndemână într-un raft din bucătărie. Ce trebuie să faci?

Procedurile sunt simple. Înainte de a introduce hainele în mașina de spălat, introdu în cuva mașinii o cană cu oțet . Pornește mașina la 90 de grade și las-o să spele în gol.  Oprește-o după câteva minute și las-o o oră cu ușa deschisă.

Când speli 3,5 kg de haine, adaugă în compartimentul pentru detergent 4 pliculețe de sare de lămâie. Acest ingredient ajută la îndepărtarea ruginei, dar contribuie și la împrospătarea și igienizarea mașinii. Ulterior, poți încălzi un litru de oțet pe care mai apoi să-l torni în cuvă. Peste amestec se adaugă un pliculeț de bicarbonat. Pornește mașina la un program scurt la o temperatură maximă.

 

Cum elimini petele de calcar

 

Petele de calcar pot da mari bătăi de cap dacă nu sunt curățate corespunzător. Ce trebuie să faci pentru a le îndepărta:

  • Pune un castron sau recipient mic în chiuvetă și toarnă oțet alb distilat în el;
  • Înmoaie un prosop sau o cârpă în recipientul cu oțet alb;
  • Următorul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că chiuveta este complet uscată, chiar și unde se îmbină;
  • Întinde prosopul înmuiat pe suprafețele cu calcar de pe chiuvetă și lasă să acționeze timp de o ora, apoi înmoaie-l din nou în oțet;

Folosind un burete freacă ușor chiuveta. În acest moment, ar trebui să observați că depozitele de calcar s-au curățat iar chiuveta strălucește.

Sursa foto: cumsecurata.ro

Urmăriți Impact.ro și pe