Cum îi va afecta pe pensionari schimbarea de pe plan politic. Klaus Iohannis, anunț important despre pensii

Redacția IMPACT 11.10.2019, 14:53
Cum îi va afecta pe pensionari schimbarea de pe plan politic. Klaus Iohannis, anunț important despre pensii

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Intervenția șefului statului a venit după consultările cu partidele politice.

Președintele a avut, vineri, prima ieșire publică după consultările cu partidele parlamentare de la Palatul Cotroceni. Șeful statului este așteptat să anunțe numele noului premier desemnat, cel care trebuie să meargă în Parlament pentru a cere vot de încredere.

Klaus Iohannis nu s-a grăbit cu numele noului premier propus, dar a sugerat că noul Guvern ar trebuie să fie format de PNL sau în jurul PNL. Astfel, ar fi de așteptat ca liberalii să aibă un cuvânt greu de spus în desemnarea noului premier.

Până când va fi anunțat noul premier, luni sau marți după spusele președintelui, Klaus Iohannis a vorbit despre salarii și pensii.

Klaus Iohannis, anunț despre pensii

Ce se întâmplă,

Atât în așteptarea votului la moțiunea de cenzură, cât și după aflarea rezultatului, au existat voci din PSD care au acuzat că noul Guvern va tăia pensiile și salariile. Președintele Klaus Iohannis susține că acest lucru reprezintă o afirmație mincinoasă a PSD.

„Avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat. E nevoie de un guvern care vine și repară greșelile făcute de PSD în economie. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii. O spun cu toată fermitatea, pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a PSD-iștilor. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii”
Klaus Iohannis, președintele României

Anterior declarației făcute de președintele Iohannis, Viorica Dăncilă insista pe măsurile luate de PSD și sugera că noul Guvern ar putea să taie anumite beneficii.

„Am crescut salariile și pensiile și am asigurat sumele necesare în buget pentru acordarea tuturor drepturilor sociale. Am crescut punctul de pensie, am adus echitatea în sistemul de pensii. Cer PNL și domnului președinte Iohannis să-și asume public că pensiile și salariile vor fi plătite la timp și majorate conform legislației în vigoare. Românii merită venituri corecte și decente după o viață de muncă”, a spus Viorica Dăncilă.

Urmăriți Impact.ro și pe