Cum i-au păcălit Cristi Borcea și Ioan Becali pe italieni să dea patru milioane de euro pe un fotbalist. Povestea e fabuloasă

Marian Cărăvan 02.07.2020, 12:10

Cristi Borcea și Ioan Becali pot scrie o carte despre cum poți vinde fotbaliști. Fostul acționar al lui Dinamo a dezvăluit cum au fost păcăliți italienii să dea patru milioane de euro pe un jucător pe care nu-l mai voiau.

Italieni păcăliți de Ioan Becali. Povestea este fabuloasă

Printre jucătorii care au plecat din România și au ajuns în Serie A se numără și Ștefan Radu. Inițial, sub formă de împrumut la Lazio, apoi cu un transfer definitiv. Chiar dacă lazialii nu-l voiau în echipă! Dar cum a fost posibil transferul, care l-a transformat pe Ștefan Radu în cel mai constant român din Serie A. Povestea fabuloasă este prezentată de fostul acționar al lui Dinamo, Cristi Borcea.

„Hai să vă spun cum a fost vândut Ștefan Radu. El a fost împrumut un an de zile cu un milion de euro și ăia de la Lazio nu mai voiau să-l ia. Atunci, Giovanni (n.r. – Ioan Becali), care controla tot și era un geniu, a vorbit la AS Roma să-i dea un fax că vor să ne dea cinci milioane de euro pe Ștefan Radu.

Era ca și cum un jucător de la Dinamo ajunge la Steaua! Îi omorau suporterii p-ăia de la Lazio! Și-așa am luat noi 4 milioane de euro pe Ștefan Radu! Dar el făcea banii ăștia, iar cea mai bună dovadă e că el e acolo de 11 ani”, a declarat Cristi Borcea, pentru GSP.

Cum i-au păcălit Cristi Borcea și Ioan Becali pe italieni să dea patru milioane de euro pe un fotbalist. Povestea e fabuloasă
Cum i-au păcălit Cristi Borcea și Ioan Becali pe italieni să dea patru milioane de euro pe un fotbalist. Povestea e fabuloasă

Ștefan Radu, 12 sezoane pentru Lazio

Ștefan Radu, născut pe 22 octombrie 1986, la București, joacă la Lazio din 2008. Internaționalul român care evoluează pe postul de fundaș, a strâns 300 de apariții în tricoul formației din capitala Italiei. E parcă de-o viață la Lazio și aici s-ar putea să își și încheie cariera.

A jucat și la echipele naționale, fie U17, fie U21, dar a bifat și 13 selecții la prima reprezentativă. Nu e clar de ce Ștefan Radu nu a mai venit la Națională, cert este că se ține pe poziție chiar și după ce actualul selecționer și-a manifestat dorința de a-l chema pe jucător la echipa națională. Toate încercările lui Mirel Rădoi au fost sortite eșecului.

La 33 de ani, Ștefan Radu rămne unul dintre fotbaliștii români care au făcut să se vorbească în termeni laudativi despre fotbalul din țara noastră. Să te impui la o echipă cu pretenții din Serie A, să fii și căpitan, nu e la îndemâna oricui.

Urmăriți Impact.ro și pe