Cum faci chiftele la cuptor. Doar aşa ies suculente şi pufoase. E cea mai bună reţetă

Badea Violeta 02.02.2022, 13:42
Cum faci chiftele la cuptor. Doar aşa ies suculente şi pufoase. E cea mai bună reţetă

Cine ar refuza o porție de chiftele la cuptor cu sos? Acest preparat este o idee bună într-o zi mohorâtă și friguroasă în care simți nevoia de a servi o mâncare gătită caldă și delicioasă, care să-ți aducă un zâmbet pe buze. Rețeta de chiftele la cuptor pe care ți-o vom prezenta mai jos este extrem de ușoră și toți din familia ta o vor adora!

Rețeta de chiftele la cuptor

Aceste chiftele la cuptor sunt extrem de delicioase, iar prepararea lor nu îți va ocupa foarte mult timp și nici nu va fi costisitoare. Ele vor fi apreciate atât de persoanele din familia ta, cât și de musafiri. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Reteta de chiftele la cuptor
Reteta de chiftele la cuptor

Ingrediente

  • 600 de grame de carne tocată (carne de vită sau amestec de carne de vită cu porc)
  • 50 de grame de ceapă
  • 30 de grame de pâine uscată
  • 40 de grame de lapte
  • un ou
  • un cățel de usturoi
  • o crenguță de pătrunjel
  • puțin ulei de măsline (opțional)
  • pesmet sau făină
  • Sare, după gust
  • Piper, după gust

Mod de preparare

Mai întâi, vom înmuia pâinea în lapte. Apoi, vom tăia ceapa în bucăți cât mai mici și o vom amesteca foarte bine cu carnea. Tocăm, de asemenea, cât mai mărunt usturoiul și pătrunjelul.

Într-un vas încăpător punem carnea tocată și adăugăm ingredientele pe care tocmai le-am terminat de tocat, oul și pâinea înmuiată în lapte. Condimentăm totul cu sare și piper, în funcție de preferințele fiecăruia.

Amestecăm totul foarte bine cu ajutorul unei furculițe sau direct cu mâinile umezite anterior. Frământăm cât mai energic aluatul până când se vor combina toate aromele.

Iată că ne apropiem de finalul rețetei noastre. Așadar, formăm chiftelele, le trecem prin pesmet sau făină și le așezăm pe un platou.

Adăugăm acum în tava tapetată cu hârtie de copt toate chiftelele formate, apoi turnăm pe fiecare un strop de ulei de măsline pentru a ieși mai suculente.

Dăm tava cu chiftele în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute. Totuși, timpul de coacere poate fi diferit de la un cuptor la altul, așa că e bine să verificăm din când în când chiftelele.

Putem servi aceste minunte chifteluțe la cuptor simple sau cu sosul preferat. De asemenea, acestea merg de minune și cu o salată. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...