EXCLUSIV

Cum este privit puciul atipic din PNL de alte partide: „Cine a trădat odată, va trăda mereu”

Gabriela del Pupo 01.04.2022, 15:41
Cum este privit puciul atipic din PNL de alte partide: „Cine a trădat odată, va trăda mereu”

La nici șase luni de la congresul care a stârnit controverse în spațiul public pentru că cei 5000 de participanți s-au reunit în plină pandemie, Florin Cîțu ar putea fi debarcat printr-un congres atipic. Peste 40 de organizații județene cer demisia actualului președinte PNL, dar până în acest moment nu se remarcă niciun lider al puciului. Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Orban, Ionel Dancă, a declarat în exclusivitate pentru impact.ro că susținătorii puciului din PNL se află într-o „poziție ridicolă și jenantă”.

Ionel Dancă: Zilele lui Florin Cîțu la conducerea PNL sunt numărate

Ionel Dancă, fost membru marcant al PNL, deputat independent trecut la Forța Dreptei condusă de Ludovic Orban, spune că istoria se repetă. Cei care au fost alături de Florin Cîțu în campania de la alegerile pentru șefia PNL sunt acum dezamăgiți și aceleași persoane organizează această schimbare de leadership.

Trebuie să reamintesc că eu nu mai fac parte din PNL, tocmai ca urmare a unor alte puciuri organizate de aceiași oameni din partid, atunci când au primit ordin să îl înlăture pe Ludovic Orban de la conducerea PNL. Sunt aceeași oameni, care au aceleași obiceiuri, aceleași metehne, cine a trădat odată, va trăda mereu și în momentul de față din ceea ce vedem în spațiul public, e un puci tăcut, ca să spunem așa, în sensul în care sunt puțini care ies să comunice public situația din partid.

Pe de o parte cei care doresc înlăturarea lui Florin Cîțu de la conducerea partidului sunt într-o poziție ridicolă și jenantă pentru că în urmă cu 6 luni unii dintre ei, de-a dreptul isteric, susțineau că Florin Cîțu este suflul nou de care are nevoie PNL, care va garanta 8 ani de guvernare pentru România.” a declarat Ionel Dancă în exclusivitate pentru impact.ro.

Florin Citu, varianta de premier propusa de PNL. Cine e favoritul pentru functia de prim-ministru

De ce nu vedem lideri ai acestui puci și de ce este un astfel de demers organizat la atât de scurt timp după Congresul PNL?

„Acum vă dați seama că s-ar umple de ridicol ieșind public numai după 6 luni și să spună că de fapt s-au înșelat. Cei care au mai rămas în tabăra de susținere a lui Florin Cîțu, iar nici ei nu pot să comunice public atâta timp cât demersurile interne nu sunt oficializate din punct de vedere procedural, statutar, nu au ce să comenteze.

După ce a făcut alianța cu PSD la guvernare este aruncat pur și simplu ca o măsea stricată, toate acestea cu acceptul sau chiar la îndemnul președintelui Klaus Iohannis. Eu nu cred că e vorba de o păcăleală de 1 aprilie aici. Zilele lui Florin Câțu la conducerea PNL sunt numărate și este o chestiune de ore, de zile.” mai spune Ionel Dancă.

PSD: Pe noi ne preocupă guvernarea

PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, Radu Oprea, transmite mesajul susținerii fără echivoc pentru premierul Nicolae Ciucă. De asemenea, faptul că această criză politică se suprapune pentru a doua oară uneia la nivel național sau internațional, cum a fost și în vară în plină pandemie, nu este de neglijat.

Cred că este o problemă internă a PNL, nu este nicidecum o problemă la care PSD să se raporteze. Pe noi ne preocupă guvernarea. Vedeți și dumneavoastră situația în care ne aflăm, cu un război în proximitatea granițelor noastre, cu toată această criză energetică cu toate facturile care sunt mari și pe care încercăm să le ținem sub control, cu economia românească încercată de toate aceste provocări, cu o inflație pe care de asemenea încercăm să o ținem sub control. Astea sunt problemele la care PSD vine și dă răspuns împreună cu premierul Ciucă. Ne preocupă guvernarea.” a declarat în exclusivitate pentru impact.ro Radu Oprea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...