Cum arată luminițele de Crăciun de 30.000 de euro dintr-o comună din Iași. Primarul spune că nu mai avea ce face cu banii

Andra Daoud 24.12.2021, 13:00
Cum arată luminițele de Crăciun de 30.000 de euro dintr-o comună din Iași. Primarul spune că nu mai avea ce face cu banii

Primarul dintr-o comună din Moldova a cheltuit 30.000 de euro pe luminițele de Crăciun din acest an. Este a doua cea mai mare sumă investită de o localitate din mediul rurar pentru luminile de Sărbători, în România. Cum explică edilul decizia de a plăti atâția bani pe luminițe și de ce spune că nu ar fi fost mai rentabil să le închirieze.

Luminițele de Crăciun care au costat 30.000 de euro

Comuna Plugari, situată la granița dintre județele Iași și Botoșani, le poate face concurență unor orașe mari din România, în materie de decorațiuni de Crăciun. Primarul liberal nu s-a uitat la bani atunci când a venit vorba despre luminițele de Crăciun și a plătit 151.000 de lei (echivalentul a 30.000 de euro) pe luminițele de Sărbători care au fost amplasate în localitate.

Edilul a justificat suma prin faptul că nu mai avea pe ce da banii de la bugetul local, pentru că toate proiectele majore ale primăriei sunt fie finalizate, fie în lucru, așa că și-a permis să investească suma în luminițe de Crăciun, potrivit Libertatea.

Plugari a cheltuit a doua cea mai mare sumă pe luminițele de Crăciun, dintre toate localitățile din mediul rural din România. Singura comună care a plătit mai mult pe iluminatul festiv este Jucu, o localitate din apropierea orașului Cluj-Napoca. Aici s-au plătit cu 100.000 de euro mai mult decât în localitatea ieșeană, dar comuna găzduiește și o parte importantă a industriei metropolitane a Clujului.

Cum arată luminițele de Crăciun de 30.000 de euro dintr-o comună din Iași. Primarul spune că nu mai avea ce face cu banii
Luminițele care au costat 30.000 de euro, din comuna Plugari, județul Iași

Primarul spune că nu avea pe ce altceva să dea banii

Paul Mursa, primarul localității Plugari, a afirmat că toate proiectele importante pe care primăria le avea pe listă s-au finalizat sau sunt în curs de finalizare, așa că nu mai avea pe ce să cheltuie banii. În plus, spune el, a investit în instalații luminoase de calitate, care vor putea fi folosite și în anii viitori.

Avem apă, avem iluminat public, un cămin cultural proaspăt recepționat, un after school pe care urmează să-l deschidem într-o lună de zile. Avem doar câțiva kilometri de drumuri neasfaltate, dar am depus proiect pentru ele pe Anghel Saligny. În rest, avem de toate. a spus edilul, pentru Libertatea.

În plus, a adăugat el, dacă ar fi închiriat beculețele, ar fi ajuns la un cost de 90.000 de lei, deci nu ar fi făcut prea mare economie la bugetul local. Paul Mursa este primarul localității Plugari din 2012 și spune că este primul an când investește o sumă considerabilă în instalațiile de Crăciun.

În urmă cu doi ani, localnicii chiar i-au atras atenția că beculețele lipsesc de pe străzile din comună, așa că acum s-a conformat și a decis să decoreze ca la carte localitatea.

Urmăriți Impact.ro și pe