Cum arată, la 72 de ani, Valentin Ceaușescu. Imagini rare cu fiul cel mare al cuplului de dictatori

Andrei Cezar 22.05.2020, 13:22

Imagini rare cu Valentin Ceaușescu. Fiul fostului dictator, Nicolae Ceaușescu, a fost invitat să participe la un eveniment organizat în cinstea președintelui Federației Române de arte Marțiale, Florentin Marinescu. Festivitatea a fost organizată la începutul anului, iar imaginile de atunci sunt ultimele cu fiul cel mare al soților Ceaușescu, în cadrul unei apariții publice.

Apariție rară a lui Valentin Ceaușescu, în public

Valentin Ceaușescu nu este o persoană pe care să o vedem deseori în public. Ajuns la aproape 72 de ani, fiul fostului dictator își mai face apariția la câte un eveniment al foștilor fotbaliști din generația Steaua 1986. Este de notorietate faptul că a fost legat sufletește de echipa fin Ghencea, la a cărei ascensiune a contribuit decisiv.

În acele vremuri Steaua obținea cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni, contra Barcelonei, după loviturile de departajare (2-0).

Fostul căpitan al ”roș-albaștrilor”, Tudorel Stoica, declara, în urmă cu câțiva ani, că Valentin Ceaușescu a fost cel care s-a opus unor transferuri în străinătate ale câtorva jucători din componența echipei, printre care și Gică Hagi, curtat intens de grecii de la Panathinaikos, potrivit Digisport.ro.

Fiul fostului președinte era considerat un protector al Stelei, în anii `80, iar unele voci susțin chiar că ar fi pronosticat corect scorul meciului de la Sevilla, chiar în momentul urcării în avion.

Cum arată, la 72 de ani, Valentin Ceaușescu. Imagini rare cu fiul cel mare al cuplului de dictatori
Cum arată, la 72 de ani, Valentin Ceaușescu. Imagini rare cu fiul cel mare al cuplului de dictatori
Foto: Digisport.ro

Presiuni politice înaintea ”marelui derby”

Rivalitatea dintre Steaua și Dinamo este cunoscută de decenii întregi. În anii `80, cele două echipe erau puternic susținute politic. Unul dintre cei mai mari antrenori români din toate timpurile, cel care a câștigat cu Steaua 5 titluri de campioană, dar și Cupa Campionilor Europeni, Emeric Ienei, și-a adus aminte de presiunile politice la care erau supuse cele două echipe înainte fiecărui derby.

Sigur că existau influențe politice din ambele tabere, dar pe vremea când devenisem antrenor, încercam să-i mai destind pe jucători după câte vreo ședință în care mai apărea un șef cu indicații prețioase. «Lăsați ce zic ei, voi jucați pe teren!». Iar băieții înțelegeau foarte bine mesajul meu”, a rememorat Emeric Ienei în decembrie 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe