Cum arată Elena Udrea după mai bine de două luni de arest în Bulgaria. Fostul ministru a ajuns deja la penitenciar. Foto

Ana Anitoiu 17.06.2022, 09:30

Elena Udrea a fost extrădată din Bulgaria, joi, 16 iunie. Autoritățile bulgare au adus-o la Vama Giurgiu-Ruse. De acolo, fosta blondă de la Cotroceni a fost preluată de o maşină a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru a fi dusă la Penitenciarul Târgșor. Iată cum arată fostul ministru după mai bine de două luni de arest în Bulgaria.

Cum arată Elena Udrea după arestul din Bulgaria

La sosirea în țară, după aproximativ două luni pe care le-a petrecut în arest în Bulgaria, Elena Udrea arăta mai bine decât atunci când stătea în închisoarea din România. Fostul ministru avea părul aranjat, iar autoritățile au încercat să o protejeze de camerele de filmat.

Elena Udrea a fost încarcerată la Penitenciarul Târgșor și în primăvara anului 2015, din februarie până în mai, după ce a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”, în care în cele din urmă a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare. Acum, trebuie să stea în carantină timp de 21 de zile, înainte de a fi închisă alături de celelalte deținute.

Cum arata Elena Udrea dupa mai bine de doua luni de arest in Bulgaria
Elena Udrea

Elena Udrea, despre perioada pe care a petrecut-o anterior la închisoare

Elena Udrea, repatriată joi, a vorbit anterior despre perioada pe care a petrecut-o la Penitenciarul Târgșor. Fostul ministru al Turismului a spus că a trecut relativ bine peste acel moment, deoarece se afla în mijlocul unei lupte și avea o miză.

„Știam cu cine mă lupt, știam cine îmi sunt adversarii, știam de ce mi se întâmplă lucrul acesta și eram acolo într-o etapă pe care o duceam în lupta aceasta cu sistemul pe care deja îl devoalasem. Deci nu am fost neapărat traumatizată pentru că aveam o miză. Ce mi se întâmpla mie avea o miză.

Mie îmi e foarte frică de insecte. Faptul că era plin de gândaci acolo era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă și oricând se putea deschide ușa de la cameră și să fii văzută la toaletă de cei care vizitau celulele”, a povestit Elena Udrea despre timpul petrecut anterior în Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea, care s-a numărat printre cei mai puternici politicieni în timpul mandatului președintelui Traian Băsescu, mai are două dosare pe rolul instanțelor. Într-unul dintre acestea, referitor la finanțarea campaniei electorale de la alegerile din anul 2009, a fost condamnatăîn prima instanță, în martie 2021, la 8 ani de închisoare, alături de Ioana Băsescu, fiica fostului șef de stat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...