Cum arată cel mai mare cartof din lume. Cântărește aproape 8 kilograme și îl cheamă Doug. ”Îl ducem la plimbare cu căruciorul”. Foto

Ana Anitoiu 04.11.2021, 16:02

Cel mai mare cartof din lume a fost descoperit recent în Noua Zeelandă. Acesta cântărește aproape opt kilograme și a primit numele Doug. Doi soți l-au găsit în grădina lor, după care au decis să-i pună o pălărie și să-l scoată la plimbare cu un cărucior.

Cum a fost descoperit cel mai mare cartof din lume

Soții Colin și Donna Craig-Brown își udau grădina în ferma lor mică din apropierea orașului Hamilton din Noua Zeelandă, pe 30 august, când au observat o umflătură considerabilă în pământ. Cei doi au început să sape în jurul acesteia, după care au curățat masa gigantică ce crescuse în sol, au decojit-o într-un punct și au înțeles că este vorba despre un cartof uriaș.

În prezent, cei doi soți așteaptă confirmarea că acest cartof, pe care l-au numit Doug, este cel mai mare din lume. ”Nu ne-a venit să credem. Este gigantic”, a spus Donna Craig-Brown, care a precizat că acest cartof uriaș cântărește 7,9 kilograme.

Cum arata cel mai mare cartof din lume. Cantareste aproape 8 kilograme si il cheama Doug
Cel mai mare cartof din lume

Cel mai mare cartof din lume a devenit celebru

În urma descoperirii sale, cel mai mare cartof din lume a devenit celebru. Cei doi soți au construit un mic cărucior pentru a-l plimba pe Doug și a-l arăta curioșilor.

”I-am pus și o pălărie. L-am pus pe Facebook, l-am scos la plimbare. Ne-am distrat puțin. Este uimitor ce îi amuză pe oameni”, a spus Colin Craig-Brown.

Deocamdată, Cartea Recordurilor Guinness recunoaște drept cel mai mare cartof din lume o astfel de legumă ce a fost descoperită în 2011 în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Deținătorul oficial al recordului a cântărit puțin sub cinci kilograme. Soții Craig-Brown au aplicat pentru recunoașterea descoperirii lor și așteaptă un răspuns.

Ce a făcut cuplul neo-zeelandez pentru a se alege cu cel mai mare cartof din lume

Colin Craig-Brown a spus că el și soția lui nu au niciun secret referitor la grădinărit pe seama căruia să-l pună pe Doug. Bărbatul obișnuiește să împrăștie pe pământ îngrășământ natural cu paie provenit de la bovine, după care așteaptă să vadă ce se întâmplă.

Mai mult, bărbatul a spus că nici nu a plantat cartofi. De fapt, în acea zonă a grădinii în care l-a găsit pe Doug a plantat doar castraveți înainte ca buruienile să o acapareze. El crede că așa-numitul Doug a ajuns singur să se dezvolte în acel loc și probabil a tot crescut timp de câțiva ani.

”Este o enigmă pentru mine. Este una dintre micile suprize plăcute ale naturii”, a spus Colin Craig-Brown, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

În ce va fi transformat cel mai mare cartof din lume

Cei doi soți din Noua Zeelandă au avut o misiune dificilă după ce au descoperit cel mai mare cartof din lume. După ce a fost scos la suprafață și plimbat cu un cărucior, acesta a început să se usuce și să piardă din greutate, precum și să fie atacat de mucegai.

Colin Craig-Brown l-a curățat cât de bine a putut, după care l-a pus într-un congelator, unde îl păstrează și acum. Însă, bărbatul are un plan stabilit pentru Doug, după ce va intra în Cartea Recordurilor: îl va transforma în votcă din cartof.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...