Cum arată cea mai ieftină garsonieră din România. Proprietarul o scoate la vânzare

Beatrice Dumitru 05.12.2022, 10:59

Situația actuală de pe piața imobiliară nu este tocmai bună și, deși, prețurile apartamentelor au explodat în toată țara, există și localități în care găsești locuințe pentru care nu trebuie să scoți mulți bani din buzunar. Iată cum arată cea mai ieftină garsonieră din România, cât costă și unde se află.

Așa arată cea mai ieftină garsonieră din România

În condițiile în care apartamentele s-au scumpit foarte mult în ultimul an, proprietarul unei garsonieră a scos locuința la vânzare la un preț imbatabil și costă, nici mai ult nici mai puțin, de 2.400 de euro. Iată cum arată cea mai ieftină garsonieră din România.

Garsoniera este disponibilă pentru cei care doresc să locuiască în orașul Petrila, din județul Hunedoara, iar potrivit anunțului de pe OLX, aceasta se află la etajul șase. Persoana care vrea să achiziționeze locuința trebuie să știe că nu există datorii la stat, însă este nevoie să se branșeze la utilități și va trebuie să renoveze toată casa.

Cum arată cea mai ieftină garsonieră din România. Proprietarul o scoate la vânzare
Prețul apartamentelor a crescut în ultimul an.

„Vând garsonieră oraș Petrila, situată pe Strada 8 martie, bloc 33, etaj 6. Viitorul proprietar trebuie să își facă contract la utilități deoarece eu m-am debranșat, fiindcă nu am locuit acolo. Prețul este de 120 milioane vechi”, este anunțul postat pe OLX.

Cea mai scumpă garsonieră din România

Mai sunt și alte locuri în care prețurile pentru locuințe sunt accesibile. De exemplu, dacă dorești să te muți în județul Mehedinți, cu doar 7.500 de euro poți achiziționa un apartament cu două camere, hol, baie și bucătărie, în zona Porților de Fier. Locuința se află la parter și necesită îmbunătățiri.

Dar în România există și locuințe foarte scumpe. Este cazul unei garsoniere din Cluj-Napoca, dintr-un bloc construit în anii 70 de regimul Ceauşescu, aflată într-unul dintre cele mai căutate cartiere din oraş, Gheorgheni. Locuința măsoară 11 metri pătraţi, este situată la etajul unu şi costă 33.500 de euro, adică 3.045 de euro pe metru pătraţi.

Dacă garsoniera din Cluj-Napoca are 11 metri pătrați, există locuințe și mai mici, iar prețurile sunt astronomice, dar nu se află în România. În 2020, a scos scoasă la vânzare, la Paris, o garsonieră de 6 mp și costa 134.000 de euro. Acesta avea de toate – chicinetă, baie și, culmea, la mezanin, un pat și era amplasată într-un loc excepțional, pe malul Senei, lângă Catedrala Notre-Dame, iar prețul pe metru pătrat era de 20.600 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...