Cum a reacționat Gareth Bale când i s-a propus să joace pentru naționala Angliei. Impresarul său a rămas cu gura căscată

Andrei Cezar 11.11.2021, 09:48
Cum a reacționat Gareth Bale când i s-a propus să joace pentru naționala Angliei. Impresarul său a rămas cu gura căscată

Pentru Gareth Bale, să ajungă la Campionatul Mondial cu Țara Galilor ar fi ”gloria lui supremă”. Este afirmația făcută de impresarul atacantului galez care a povestit un episod mai puțin cunoscut despre jucătorul lui Real Madrid. Atunci când lui Bale i s-a propus să îmbrace tricoul echipei naționale a Angliei, acesta a avut o reacție uimitoare.

Gareth Bale, reacție tranșantă atunci când i s-a propus să îmbrace tricoul Angliei

Gareth Bale a revenit după o accidentare serioasă suferită la genunchi, care l-a ținut departe de gazon aproximativ două luni. Acum, atacantul lui Real Madrid este gata să pună umărul la calificarea naționalei Țării Galilor la Campionatul Mondial din Qatar.

Bale este un simbol pentru țara sa. Cu el căpitan, galezii au reușit o performanță incredibilă la EURO 2016: au ajuns până în semifinale, unde au pierdut în fața Portugaliei lui Cristiano Ronaldo, scor 0-2. Bale este extrem de atașat de țara în care s-a născut și nu ar fi conceput niciodată să îmbrace treicoul unei alte echipe naționale, deși a avut ocazia de a evolua sub culorile Angliei.

Din prima zi în care l-am cunoscut pe el și pe tatăl lui, ne-a spus cât de specială este Țara Galilor pentru el. La un moment dat i-am spus că ar putea juca pentru Anglia, dar nici nu a vrut să audă.

Mi-a transmis imediat: ‘Să nu mai spui niciodată asta dacă vrei să mai fii impresarul meu!’ Este un galez fanatic. Să ajungă la Cupa Mondială cu Țara Galilor ar fi gloria supremă pentru el”, a declarat agentul lui Gareth Bale, citat de AS.

În toată istoria sa, Țara Galilor are doar o singură prezență la Campionatul Mondial. Se întâmpla în 1958, atunci când a reușit să ajungă până în sferturile de finală. Așadar, ambiția lui Bale de a o califica pe Țara Glilor la CM este cu atât mai mare.

De-a lungul carierei, starul lui Real Madrid a bifat nu mai puțin de 99 de meciuri în tricoul echipei naționale, inclusiv la două ediții de Campionat European, și a reușit 36 de goluri, respectiv 20 de pase decisive, dar Mondialul a fost până acum un vis interzis.

Cum a reactionat Gareth Bale cand i s-a propus sa joace pentru nationala Angliei. Impresarul sau a ramas cu gura cascata
Cum a reactionat Gareth Bale cand i s-a propus sa joace pentru nationala Angliei. Impresarul sau a ramas cu gura cascata

Bătălie strânsă pentru un loc la baraj în Grupa E

Țara Galilor este pe locul trei în Grupa E a preliminariilor CM 2022, cu 11 puncte, la egalitate cu Cehia, dar cu un joc mai puțin disputat. Și cum Belgia este ca și calificată de pe primul loc, având 16 puncte, bătălia pentru a prinde un loc la barajul CM se dă între Țara Galilor și Cehia.

Bale & CO vor obține calificarea la primul baraj dacă vor câștiga ultimele două partide, cu Belarus și Belgia.

Gareth Bale are o cotă de piață de 10 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe