Cum a fost umilit Vladimir Putin de un puşti. Reacţia preşedintelui Rusiei, neaşteptată

Ioana Bucur 03.03.2022, 09:30
Cum a fost umilit Vladimir Putin de un puşti. Reacţia preşedintelui Rusiei, neaşteptată

A adus războiul în Europa, la finalul a doi ani de luptă cu pandemia de Covid-19, și amenință cu arme nucleare în cazul unei intervenții străine în Ucraina. În aceste zile, pare că vrea să își câștige o pagină neagră în cărțile de istorie. De-a lungul timpului, puțini au avut curajul să îl înfrunte. Președintele Rusiei a fost protagonistul unui moment tensionat, în direct, la televizor. Cum a fost umilit Vladimir Putin de un puști și cum a reacționat liderul de la Kremlin.

Un puști l-a umilit pe Vladimir Putin, în direct

Ucraina rezistă eroic în fața atacurilor armatei Rusiei. Sunt opt zile de la primul asalt asupra țării vecine. Capitala Kiev rezistă cu greu. Armata rusă a anunţat miercuri dimineaţă că a pus capturat oraşul Herson, situat nu departe de peninsula Crimeea anexată în 2014 de Moscova.

Toate operațiunile sunt urmărite cu atenție de Vladimir Putin, cel mai temut și detestat om al momentului.

Acest lider, în fața căruia mulți ar îngheța, a fost „înfruntat”, unii ar spune chiar umilit, în urmă cu ceva timp, chiar în timpul unei transmisiuni în direct, de un puști. Vladimir Putin le-a vorbit unor elevi despre o bătălie dusă de Rusia în secolul al XVIII-lea, însă în timpul „lecției” a făcut o eroare pe care un băiat prezent în sală nu a vrut să o lase necorectată.

Putin se întâlnise cu elevii unei școli din rașul Vladivostok din Orientul Îndepărtat Rus în prima zi a anului școlar.

„Istoria nu este doar o materie interesantă și importantă, ci și fundația tuturor cunoștințelor umaniste”, le-a sous el elevilor.

Liderul de la Kremlin le-a vorbit apoi despre Bătălia de la Poltava din 1709 în care Petru cel Mare a obținut o victorie decisivă împotriva Imperiului Suedez. Putin a spus că bătălia a avut loc în timpul Războiului de 7 ani, însă Nikanor Tolstyh, unul din copiii prezenți, l-a corectat fără să stea pe gânduri, amintindu-i că, de fapt, lupta a avut loc în timpul Marelui Război al Nordului, între 1700 și 1721. Totul a fost filmat și transmis în direct, la televizor.

„Da, bineînțeles, 21 de ani”, a răspuns Vladimir Putin, încercând să salveze aparențele.

Cum a fost umilit Vladimir Putin de un puşti. Reacţia preşedintelui Rusiei, neaşteptată

Elevul, pedepsit pentru curaj

La scurt timp după lecția de istorie primită de Putin, presa a scris că Nikanor nu a fost lăudat pentru cunoștințele acumulate sau pentru curajul a-l corecta pe președinte, ci ar fi fost mustrat pentru „obrăznicie”.

O reacție oficială a venit de la purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a transmis că este „în dezacord total” cu catalogarea gestului drept „obrăznicie”.

„Suntem convinși că nimeni nu îl va exmatricula pe acest copil, mai ales că este vorba de un copil atât de talentat și cu cunoștințe”, a mai spus Peskov.

Dmitri Peskov a fost inclus pe „lista neagră” a sancțiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană din cauza invaziei Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...