Cum a ajuns Leonard Doroftei să-și găsească de muncă în Canada grație lui Gigi Becali. ”În România de-abia intram în sală”

Ioana Bucur 01.05.2021, 08:33
Cum a ajuns Leonard Doroftei să-și găsească de muncă în Canada grație lui Gigi Becali. ”În România de-abia intram în sală”

Nevoit să își închidă pub-ul ce devenise un reper de neratat în Ploiești, fostul campion modial WBA a plecat departe de România, unde a primit un ajutor neașteptat. Cum a ajuns Leonard Doroftei să-și găsească de muncă în Canada grație lui Gigi Becali.

Cum a ajuns Leonard Doroftei să-și găsească de muncă în Canada grație lui Gigi Becali

„Greșeala vieții mele”. Mai sincer ca niciodată, Leonard Doroftei a povestit cum viața sa și a familiei sale s-a schimbat complet, după ce a fost nevoit să își închidă celebrul pub din centrul orașului Ploiești, afacere în care investise toată averea strânsă în anii în care urca în ring. Totul s-a întâmplat în urma mai multor neînțelegeri cu autoritățile locale, care i-au închis localul după ce s-a constatat că funcționa într-o clădire cu risc seismic ridicat, moment despre care fostul sportiv spune că a fost greșeala vieții sale.

Pentru că în România nu reușea să își mai găsească niciun rost, după un „consiliu de familie”, a luat decizia să își facă bagajele și să plece departe de țară, peste ocean. Însă chiar și acolo, și-a dat seama că avea nevoie de ajutor. Cum a ajuns Leonard Doroftei să-și găsească de muncă în Canada grație lui Gigi Becali:

„Acum lucrez la un club de box care aparţine unei rude a lui Gigi Becali. Voi reveni în România într-o bună zi. La Federaţie nu am fost dorit. Nu au vrut nici să fiu antrenor la lot. În sală la Nea Titi (n.r. – Titi Tudor supranumit Titi Prosop) intram cu greu”, a dezvăluit Leonard Doroftei la Radio Gold FM.

Cum a ajuns Leonard Doroftei să-și găsească de muncă în Canada grație lui Gigi Becali
Leonard Doroftei

„Oamenii bătuţi de neveste au devenit specialişti în box şi îmi dau lecţii”

Doroftei a mărturisit că nu și-a dorit să plece din România, însă a fost o decizie „luată în familie” și că a simțit că este datoria lui să își urmeze soția și copiii, explicând că acest deznodământ a venit după mai muli ani foarte grei. Fostul sportiv a ținut să spună că a luptat din greu pentru a nu-și pierde afacerea și, indirect, agoniseala de-o viață:

„Plecarea în Canada a fost decizie luată în familie, cu toate că mi-aş fi dorit, poate, altceva. Au decis să venim aici. Familia a decis aşa. Am avut datoria să-i urmez. Ani negri au fost în spatele deciziei şi nu m-au ajutat să-i contrazic. Dimineaţa până seara în prăvălie. Am avut o perioada şi în Federaţie. Când am spus stop nu a fost bine. Au fost mai multe etape. Nu au mers. Nu pot să fiu suparat pe ei. În general oamenii bătuţi de neveste au devenit specialişti în box şi îmi dau lecţii. Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani şi unii m-au făcut cerşetor”, a povestit Doroftei pentru aceeași sursă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI