Cum a ajuns Edi Iordănescu la naționala României. Episod povestit în premieră: „S-a băgat fraierul de fi-miu”

Ana Anitoiu 29.09.2022, 18:08
Cum a ajuns Edi Iordănescu la naționala României. Episod povestit în premieră: „S-a băgat fraierul de fi-miu”

Edi Iordănescu va rămâne la naționala României, în ciuda retrogradării în Liga C. Un episod cu tehnicianul a fost povestit în premieră, după ce la adresa acestuia au apărut acuzații conform cărora ar fi ajuns selecționer ca urmare a jocurilor politice făcute de tatăl său, Puiu Iordănescu.

Episod cu Edi Iordănescu, povestit în premieră

În acest context, Ovidiu Ioanițoaia a scris că nu crede că Puiu Iordănescu ar fi tras sfori pentru ca fiul său să ajungă selecționerul naționalei României și a povestit un episod despre antrenorul în vârstă de 44 de ani și despre tatăl său, în vârstă de 72 de ani – personaj exponențial în fotbalul românesc, general și ex-senator, Antrenorul Secolului, părintele așa-zisei Generații de Aur, de trei ori selecționer, inclusiv la World Cup 1994.

„L-am auzit pe General spunând, cu martori: Nimeni n-a vrut să ia naționala, nici Gică Hagi, nici Dan Petrescu, nici Răzvan Lucescu, nici Loți Boloni, dar a sărit fraierul de fi-miu! S-a grăbit el! La valoarea jucătorilor de azi, eu n-aș fi acceptat”, a scris Ovidiu Ioanițoaia, potrivit gsp.ro.

Cum a ajuns Edi Iordanescu la nationala Romaniei
Edi Iordanescu

Motivul pentru care Edi Iordănescu nu a fost demis

Edi Iordănescu nu va fi demis din postul de selecționer, în ciuda faptului că nu și-a îndeplinit un prim obiectiv – acela de a termina pe unul dintre primele trei locuri în grupa de Liga Națiunilor, iar tricolorii au retrogradat în Liga C, conform as.ro.

Federația Română de Fotbal a decis să continue alături de Edi Iordănescu, datorită modului în care tricolorii au arătat în ultimele două partide. Obiectivul pe termen lung desemnat pentru selecționer este cel al calificării la turneul european din anul 2024.

Șefii FRF consideră că selecționerul Edi Iordănescu a creat un nucleu la națională ce arată bine înainte de preliminariile EURO 2024, astfel că au ales să colaboreze în continuare cu acesta, către principalul obiectiv stabilit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...