Cum a ajuns Daniel Nuță să îl joace, de fapt, pe Vlad Țepeș pe Netflix. „Aveam un raft întreg acasă”

Beatrice Dumitru 18.01.2023, 08:11

Daniel Nuță este actorul care îl întruchipează pe Vlad Țepeș în sezonul doi al serialului istoric „Rise of Empires: Ottoman”, care aduce în prim plan lupta dintre sultanul Mahomed al II-lea Cuceritorul și domnitorul român. Acorul a vorbit despre personajul său și a dezvăluit cum a ajuns să îl joace pe Vlad Țepeș pe Netflix.

Cum a obținut rolul lui Vlad Țepeș

Sezonul doi al serialului istoric Rise of Empires: Ottoman” („Ascensiunea Imperiilor: Otomanii”) a avut premiera pe Netflix la sfârșitul anului trecut. Actorul Daniel Nuță interpretează rolul lui Vlad Țepeș, și nu i-a fost deloc străin, deoarece l-a mai întruchipat pe domnitorul român într-un serial românesc, „Egregora”.

Daniel Nuță a povestit că în momentul în care a fost nevoie de un Vlad Țepeș pentru producția de la Netflix s-a făcut un casting, iar el a fost pe listă. „M-am luptat atât de tare încât să obțin eu rolul”, a afirmat actorul. Acesta a fost foarte sigur pe el la probe pentru că avea cunoștințe atât teoretice, cât și practice datorită rolului pe care îl interpretase în „Egregora”.

Cum a ajuns Daniel Nuță să îl joace, de fapt, pe Vlad Țepeș pe Netflix. „Aveam un raft întreg acasă”
Daniel Nuță, în rolul lui Vlad Țeoeș. Sursa foto: Facebook

„Faptul că aveam deja experiența personajului și faptul că acasă am un raft întreg cu cărți numai cu Vlad Țepeș și despre Vlad Țepeș și foarte multe lucruri pe care le cunoșteam în plus și faptul că în cealaltă producție am experimentat lucruri, pe care aici fie le-am adus încă o dată, fie le-am îmbunătățit și normal că a ajutat, bineînțeles. În „Egregora” filmez din 2018 și a ajutat foarte mult”, a spus Daniel Nuță pentru Playtech Știri.

„Angajații hotelului nu înțelegeau ce fac acolo”

Filmările serialului au avut loc în Turcia, în perioada octombrie – decembrie 2021, iar Daniel Nuță a mărturisit că a petrecut foarte mult timp în hotel, cu textul în mână, pentru că și-a dorit să facă un personaj complex. De asemenea, a mai spus că scenele de luptă au fost cele mai grele și au necesitat cele mai multe ore de repetiții.

A fost greu să învăț coregrafiile de luptă. Au fost niște seri grele de filmare, într-adevăr, am muncit foarte mult pentru treaba asta. Și mai mult decât atât, de partea fizică, partea psihologică. Pot să zic că mi-am dorit foarte tare să fac un personaj complex, mi-am dorit să fac un personaj de la care să nu te aștepți niciodată la următoarea mișcare, la următoarea acțiune. Și am lucrat foarte mult, am stat foarte mult în hotel, cu textul în mână, am citit, l-am recitit, tot căutam dintr-o parte, din alta, mă inspiram dintr-o parte și din alta, ca să ajung la formula ideală pentru personajul meu, personajul nostru până la urmă, că e al tuturor”, a declarat Daniel Nuță.

Daniel Nuță a deprins mișcările de luptă de la cascadori, dar ca să le poată executa foarte bine și să nu își pună partenerul de scenă în pericol, respectiv pe actorul turc Cem Yigit Uzümoglu, Daniel a învîțat să mânuiască iataganul și în subsolul hotelului, unde se ducea noaptea.

Mi-au dat cascadorii două iatagane de aluminiu și mă duceam seara în subsol și 2-3 ore stăteam acolo până îmi intra în automatism, pentru că inițial când am pus cele două săbii în mână, creierul îmi dădea o mare eroare. Angajații hotelului veneau pe rând și băgau capul în subsol și nu înțelegeau ce fac acolo, plus că stăteam și cu căștile în urechi, se auzea o muzică foarte dură și o muzică puternică și nu înțelegeau ce fac acolo. Și, la un moment dat, un tip, valet cred că era, a venit, s-a uitat la mine, i-am zis ce fac acolo și mi-a zis: „Arată-mi și mie!”. Și a stat să-mi fac eu momentul, să vadă el că eu îmi fac momentul de cascadorie acolo”, a mai spus Daniel Nuță.

În serialul de pe Netflix mai joacă și actorul românul Radu Micu, care îl interpretează pe Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș. Daniel Nuță este cunoscut publicului din serialele de la Antena 1, precum „Sacrificiul” și „Adela”,.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...