Cu ce noutate vine iPhone 14, cel mai recent model de smartphone lansat de Apple. Cât costă și de când va fi disponibil pentru achiziție

Andra Daoud 08.09.2022, 08:05
Cu ce noutate vine iPhone 14, cel mai recent model de smartphone lansat de Apple. Cât costă și de când va fi disponibil pentru achiziție

Apple a lansat pe piață cea mai nouă generație de smartphone-uri, în cadrul unui eveniment desfășurat miercuri seară. Noile iPhone 14 și iPhone 14 Plus vin cu câteva noutăți care le-au atras deja atenția utilizatorilor de iPhone. Cât costă noile modele de telefoane de la Apple și ce alte produse au mai fost lansate în cadrul evenimentului.

Apple a lansat iPhone 14 și iPhone 14 Plus

Noul iPhone 14 vine cu un ecran de 6.1 inch, în timp ce modelul 14 Plus este ceva mai mare, având un ecran de 6.7 inch. Directorul general, Tim Cook, a declarat, în timpul evenimentului de prezentare: „După cum puteți vedea, mergem pe un model mare cu iPhone 14 și chiar mai mare cu iPhone 14 Plus”, aceasta fiind principala diferență față de modelele precedente.

Cu o dimensiune mai mare, noile modele de iPhone se bucură și de o autonomie mai mare a bateriei. iPhone 14 este echipat cu același cip ca modelul 13 Pro, lansat anul trecut, având o baterie de 15A. Este pentru prima dată în ultimii ani când același model de cip se folosește și pe o linie nouă de produse.

iPhone 14 vine echipat cu o cameră principală de 12 MP, iar senzorii sunt îmbunătățiți. Cele două noi modele de telefoane de la Apple vin în cinci culori: midnight, starlight, violet, albastru și product red.

Cu ce noutate vine iPhone 14, cel mai recent model de smartphone lansat de Apple. Cat costa si de cand va fi disponibil pentru achizitie
iPhone 14 și 14 Plus au fost lansate pe 7 septembrie

Este eliminată cartela SIM fizică

Inovația de care se bucură noile modele de telefoane este că nu se mai folosesc cartele SIM fizice, putând fi stocate mai multe e-SIM-uri, pe același dispozitiv. Pe iPhone 14 pot fi folosite mai multe abonamente și, implicit, mai multe numere de telefon. Noile modele de iPhone produse pentru piața din SUA nu vor mai avea încorporat slotul pentru cartela SIM.

Prețul pentru noul iPhone 14 pornește de la 799 de dolari, potrivit celor de la Apple, același preț cu care a fost lansat și iPhone 13, anul trecut. Modelul mai mare, iPhone 14 Plus, va avea un cost începând de la 899 de dolari.

Odată cu noile modele de iPhone a fost lansată și o nouă generație de AirPods Pro, care vor fi disponibile la prețul de 249 de dolari, începând din 9 septembrie. Apple a prezentat și noul Apple Watch Series 8, acesta fiind primul produs prezentat în cadrul evenimentului de miercuri. Tim Cook a spus că noul model este „cea mai bună gamă de Apple Watch de până acum”. Prețul de pornire este de 399 de dolari pentru modelul cu GPS și 499 de dolari pentru modelul care are încorporată și funcția de telefonie mobilă.

Noul Apple Watch va fi capabil să detecteze momentul producerii unui accident de mașină, în cazul în care utilizatorul este implicat într-un astfel de eveniment nefericit. Reprezentanții companiei Apple au declarat că au petrecut ani de zile studiind accidentele de mașină, pentru a putea implementa o astfel de funcție.

Urmăriți Impact.ro și pe