Cu ce crede Gheorghe Turda că a greşit Petrică Mîțu Stoian de a murit atât de repede. „E sinistru” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 15.11.2021, 19:27
Cu ce crede Gheorghe Turda că a greşit Petrică Mîțu Stoian de a murit atât de repede. „E sinistru” EXCLUSIV

Moartea fugerătoare a artistului Petrică Mîțu Stoian, la numai 61 de ani, a șocat întreaga suflare a muzicii populare românești. Și solistul Gheorghe Turda (73 de ani) deplânge dispariția colegului său de breaslă și trage un semnal de alarmă. ”La un moment dat, trebuie să știi când să te oprești, el și-a cam neglijat sănătatea”, a spus Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda: ”Petrică Mîțu Stoian și-a cam neglijat sănătatea, pentru numele și firma lui!”

Gheorghe Turda l-a cunoscut îndeaproape pe artistul Petrică Mîțu Stoian, care a încetat din viață pe 6 noiembrie, la spitalul din Reșița, cel mai probabil urmare a unui tratament post-Covid-19.

Eu l-am jurizat adesea, la festivaluri, i-am dat premii. Am și colaborat cu el, în spectacole, era muncitor. Dar Petrică și-a cam neglijat sănătatea, în ultima vreme, se zbătea mult pentru numele și firma lui. Și eu am făcut treaba asta în tinerețe, am muncit enorm, dar, la un moment dat, m-am gândit: ”Ce e mai importantă, viața sau sănătatea? Spunea cineva că atunci când omul are de toate, împliniri, case, mașini și bani, ar fi bine să mai treacă, din când în când, și printr-un cimitir. Nu luăm nimic cu noi. Nu numai artiștii trebuie să facă asta, ci oricine, și medicii și profesorii, toți, indiferent de profesie”, ne-a declarat Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru impact.ro

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, detalii cutremurătoare: ”Avea plămânii maro”

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, a declarat, sâmbăta trecută, la Realitatea Plus, că vinovați de moartea fratelui său ar fi cei de la clinica din Reșița, acolo unde Mîțu Stoian urma un tratament cu oxigen hyperbaric, după ce fusese bolnav de Covid-19. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au deschis un dosar penal în cazul morții vedetei și fac cercetării pentru ucidere din culpă.

”După autopsie, plămânii lui erau maro, nu roz, așa cum sunt ai oricărei persoane, chiar și după ce moare. Înseamnă că i s-au ars acolo, în cabina respectivă, la clinică”, a mărturisit sora cântărețului.

Gheorghe Turda: ”Eu nu mi-am cumpărat loc de veci, ca să nu atrag moartea”

Solistul de muzică populară Gheorghe Turda e de părere că Petrică Mîțu Stoian și-ar fi presimțit moartea, altfel nu-și explică de ce a demisionat brusc de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova și de ce își cumpărase deja un loc de veci, în Cimitirul Ungureni, din Craiova.

Cu ce crede Gheorghe Turda că a greşit Petrică Mîțu Stoian de a murit atât de repede.
Gheorghe Turda și Petrică Mîțu Stoian au fost colegi de scenă.

El probabil a avut ceva presimțiri că va muri. Eu nu am cavou, e prea devreme să mă gândesc la asta acum. N-o să fac ca Petrică Mîțu Stoian, el avea groapa deja pregătită. Nu vreau să știu unde voi fi înmormântat. Soția mea este înmormântată la Câmpina, dar nu cred că voi fi dus și eu acolo pe ultimul drum și nici în Cimitirul Vesel, din Săpânța, localitatea mea natală nu doresc. Fetele mele vor alege, când nu voi mai fi. E sinistru să știi unde vei fi îngropat, pare că atragi mai repede moartea”, a mai afirmat Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda a donat crucea tatălui său din Cimitirul Vesel

Gheorghe Turda, născut în localitatea Săpânța, județul Maramureș, a donat anul trecut crucea tatălui său, aflată până atunci în Cimitirul Vesel. Acum, această operă de artă se află în incinta Muzeului Satului din Parcul Herăstrău.

Cu ce crede Gheorghe Turda că a greşit Petrică Mîțu Stoian de a murit atât de repede.
Crucea tatălui lui Gheorghe Turda se află la Muzeului Satului.

”Așa a fost să fie, ca tatăl meu să-și găsească odihna, prin crucea adusă tocmai de la Săpânța, din Cimitirul Vesel, de unde se agață harta în cui, așa cum obișnuia el să spună, tocmai în Regat. Nu aș fi fost cel care sunt acum, dacă nu era el, tatăl meu, dacă nu erați voi, toți ai mei, dacă nu era publicul larg din toată lumea asta pe care am colindat-o în lung și-n lat”, spunea Gheorghe Turda, la emoționantul eveniment de anul trecut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...