CTP ameninţă că nu mai calcă în studioul Digi 24. Condiţia pusă de jurnalist: „Nu suntem ca pe vremea lui Ceaușescu”

Andra Daoud 21.05.2022, 11:07
CTP ameninţă că nu mai calcă în studioul Digi 24. Condiţia pusă de jurnalist: „Nu suntem ca pe vremea lui Ceaușescu”

Cristian Tudor Popescu a avut vineri seară o intervenție la Digi 24, în care a vorbit despre incidentul petrecut în urmă cu câteva zile, în care protagonist a fost liderul AUR, George Simion. CTP a spus că, în cazul în care Simion ar fi invitat vreodată în studioul televiziunii, el ar întrerupe orice fel de colaborare cu postul de știri, acest lucru fiind valabil și în cazul în care ar fi invitați alți membri AUR.

În ce condiții nu ar mai călca CTP în studioul Digi 24

George Simion a încercat, în urmă cu câteva seri, să forțeze intrarea în sediul Digi 24, sub pretextul că își dorește un drept la replică. Incidentul nu a fost trecut cu vederea de jurnalistul CTP, care a comentat vineri seara momentul, ținând să puncteze că dacă George Simion ar fi invitat în platou, el ar întrerupe colaborarea cu televiziunea de știri.

„Mai întâi vreau să-i felicit pe cei doi tineri de la paza sediului Digi 24, pentru felul în care au reacționat în fața agresiunii acestui domn. Pentru că lucrurile n-au stat întotdeauna așa de-a lungul anilor. Nu pot să nu-mi amintesc cum Corneliu Vadim Tudor îi arunca cu o palmă unui polițist în uniformă chipiul de pe cap, urlând la toți polițiștii și ăștia stând smirnă atunci, pentru că era senatorul Vadim Tudor!

Vreau, de asemenea, să salut atitudinea postului Digi24 de a nu invita în studio niciun reprezentant al acestei formațiuni, AUR, și cu atât mai puțin pe șeful ei. Nu ar avea ce să caute aici și au unde să se exprime, dacă nu sunt primiți la Digi 24. Sunt primiți de multe ori cu covor roșu la celelalte televiziuni de știri.

Dacă vreun reprezentant AUR sau domnul acesta ar călca aici, ar sta pe acest scaun, atunci eu nu mai vin în postul Digi 24. În modul cel mai democratic cu putință. Deci, spuneam că au unde să se exprime. Nu suntem pe vremea lui Ceaușescu ca Digi 24 să fie Televiziunea Română, singura! Și atunci – domnule, n-au, dacă n-ai acces la televiziunea de stat și singura, atunci ești cenzurat, ești discriminat! Nu!”, a spus gazetarul.

CTP ameninta ca nu mai calca in studioul Digi 24. Conditia pusa de jurnalist
George Simion a incercat sa forteze intrarea in sediul Digi 24

George Simion a încercat să intre miercuri seară în sediul Digi 24

Miercuri, 18 mai, șeful formațiunii AUR a încercat să intre cu forța în sediul televiziunii, cerând un drept la replică, în urma unor declarații făcute de ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a spus că Simion ar urmări interesele Rusiei.

„Dumneavoastră vedeţi, eu merg înainte pe drumul independenţei energetice al României şi am afirmat că atâta timp cât trompetele Rusiei se agită rău de tot înseamnă că mergem în direcţia bună”, a spus ministrul Energiei marți.

Tensiunile dintre ministrul liberal și liderul AUR nu sunt noi: în luna februarie, Virgil Popescu a anunțat că va depune plângere penală împotriva lui Simion, după ce acesta din urmă l-a agresat în timpul dezbaterii unei moțiuni simple în Parlament.

 

Urmăriți Impact.ro și pe