Cristian Popescu Piedone a solicitat anularea pedepsei din dosarul Colectiv. Ce decizie a luat ÎCCJ

Stan Filon 08.12.2022, 10:50
Cristian Popescu Piedone a solicitat anularea pedepsei din dosarul Colectiv. Ce decizie a luat ÎCCJ

Victorie de senzație pentru fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone! Fostul edil și ceilalți condamnați în dosarul Colectiv au depus o cerere pentru anularea pedepsei, iar acum a sosit și răspunsul! Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca cererea să fie admisă.

Cristian Popescu Piedone a solicitat anularea pedepsei din dosarul Colectiv

Așadar, Cristian Popescu Piedone a înregistrat o primă victorie în instanță! Aflat în închisoare, după ce a fost condamnat la 4 ani de detenție în dosarul Colectiv, fostul edil a depus împreună cu ceilalți condamnați din dosar o cerere de de recurs în casație, iar magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis să admită cererile de recurs în casație.

ÎCCJ admite, în principiu, cererile de recurs în casație formulate de inculpații George Petrică Matei, Cristian Victor Popescu Piedone, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niţă și Antonina Radu împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12 mai 2022, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016.

Cristian Popescu Piedone a solicitat anularea pedepsei din dosarul Colectiv
Cristian Popescu Piedone a solicitat anularea pedepsei din dosarul Colectiv

Recursul în casație va fi judecat de un complet de 3 judecători

„Trimite cauza în vederea judecării recursului în casație la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023”, potrivit minutei ÎCCJ.

Cu toate acestea, Instanța Supremă a respins cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpații George Petrică Matei şi Cristian Victor Popescu Piedone.

„Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina, intimații inculpați, intimatele părți civile, intimatele părți responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul București în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpați. Se vor încunoștința apărătorii aleși ai părților”, potrivit ÎCCJ, citat de Mediafax. Decizia pronunțată miercuri de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție este una definitivă.

  • Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare.
  • Alin Anastasescu este fostul patron al clubului Colectiv, și a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare.
  • Antonina Radu este fost pompier. Aceasta a fugit după anunțarea deciziei de condamnare la 8 ani și 8 luni de închisoare.
  • Cristian Niță este fostul director al firmei de artificii. El a fost condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare.

Cei patru inculpați au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție un recurs în casație prin care cer anularea deciziei de condamnare.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...