EXCLUSIV

Cristian Diaconescu, întâlnire tensionată cu membrii PMP. La finalul ședinței s-a strigat „Demisia”

Gabriela del Pupo 23.01.2022, 01:33
Cristian Diaconescu, întâlnire tensionată cu membrii PMP. La finalul ședinței s-a strigat „Demisia”

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a organizat, vineri seara, o reuniune online cu cei care au dorit să discute problemele cu care se confruntă partidul. Doar 240 de persoane au dorit să participe la această întâlnire printre care și foști membri excluși din partid. După mai multe reproșuri, la finalul întâlnirii, unii membrii i-au cerut demisia.

Cristian Diaconescu schimbă tactica

După ce i-a fost reproșat faptul că nu a comunicat cu liderii partidului luni de zile și a luat decizii pe cont propriu, Cristian Diaconescu schimbă tactica și vrea să se întâlnească săptămânal cu cei care vor să discute probleme din interiorul partidului. La prima întâlnire de acest gen au participat doar o mică parte din aleșii locali și acest lucru i-a fost și reproșat. Cristian Diaconescu a început prin a descrie cum vede scena politica actuală.

Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat se află în Guvernare dar nu se află în coaliție politică, sigur este treaba domniilor lor. Avem pe partea dreaptă PNL care trece printr-un moment delicat, aflându-se la guvernare și având, după PSD, structuri destul de puternice, chiar dacă coboară în sondaje se pare că totuși nu va coborî sub 17-18 la sută. Avem USR, care sigur cât a fost la Guvernare a avut un anumit tip de mesaj, cât a fost în opoziție a avut un anumit tip de atitudine, acum se pare că se află la rândul lor într-un moment de incertitudine. Partidul lui Ludovic Orban încă nu este partid, M-am întâlnit cu Ludovic Orban. AUR este singurul partid pe creștere, este un partid care pe un anumit tip de mesaj, își găsesc un electorat. Președintele României este confruntat cu situații foarte complicate.”le-a transmis președintele PMP membrilor.

Acesta a prezentat apoi cum vede situația din partid.

2200 de aleși locali și peste 50 de primari înseamnă un soi de patrimoniu de care oricine se interesează. Partidul Mișcarea Populară este întrebat în legătură cu viitorul său de toată lumea.Unii doresc o agendă comună, și asta înseamnă îmbunătățirea fiecăruia dintre noi,  alții doresc o agendă personală și asta înseamnă separarea fiecăruia dintre noi. Nu trebui să ne grăbim, dacă există interese personale nu am ce să comentez.”

Participanții au ridicat toate problemele care au dus la tensiuni de la o posibilă fuziune la faptul că au apărut informații că Diaconescu ar fi semnat pentru susținerea lui George Simion la alegerile europarlamentare.

Cristian Diaconescu a precizat că va participa astăzi la reuniunea de la Sibiu, după ce luni de zile nu a convocat nici o ședință pentru consultări.

Traian Basescu spune ca nu se implica in fuziunea PNL-PMP. Din ce functie mai face politica fostul presedinte
Mesajul publicat de PMP

Demisia! Demisia!

Pe finalul discuției unii aleși locali au punctat faptul că nu vor să se mai pună problema unei fuziuni și că în continuare problema comunicării rămâne principala problemă în partid în special pentru că doar o mică parte din aleși au participat la întâlnire. De fiecare dată când membrii au încercat să discute de conflictul intern și să menționeze numele lui Eugen Tomac sau Ioana Constantin, președintele le cerea să expună ce au de întrebat „fără nume”.

Am avut răbdare să ascult toți participanții la acest meeting, din păcate rămân cu un gust amar, doar 239 de membri să participe în momentul în care noi avem 67 de consilieri județeni, 50 de primari și 2131 de aleși locali. În primul rând cred că stăm foarte prost la capitolul comunicare.” a spus Silviu Roșioru, consilier municipal, PMP Buzău.

După această intervenție președintele partidului a spus că ședința s-a încheiat moment în care s-au auzit mai multe voci care au strigat „Demisia!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...