Cristi Chivu, interviu emoționant în „Gazzetta dello Sport”. Cum i-a dedicat titlul câștigat cu Inter Primavera

Sorin Barbu 04.06.2022, 20:00
Cristi Chivu, interviu emoționant în „Gazzetta dello Sport”. Cum i-a dedicat titlul câștigat cu Inter Primavera

Inter a pierdut titlul la seniori, dar fanii au totuși un motiv de mulțumire. Cristi Chivu și băieții lui au adus cu Inter Primavera al zecelea campionat din istoria clubului. Fostul căpitan al echipei naționale a acordat un interviu în „Gazzetta dello Sport” și a fost întrebat cui dedică succesul, dar și care au fost antrenorii de la care a avut de învățat.

Cristi Chivu și întrebarea care l-a pus în dificultate

Inter Primavera a câștigat cu 2-1 finala cu AS Roma, după prelungiri și a câștigat al zecelea campionat din istorie. Jurnaliștii italieni au fost de acord că antrenorul a fost unul dintre cei mai importanți oameni în această campanie. Cristi Chivu a acordat un interviu în „Gazzetta dello Sport” în care și-a lăudat foarte mult jucătorii, dar o întrebare l-a pus în dificultate.

„Cui îi dedici titlul cu Inter Primavera?

Asta e întrebarea care mă pune cel mai mult în dificultate. Dacă spun clubului, pare că urmăresc un avantaj. Dacă spun familiei, oricine s-ar aștepta să zic asta pentru că ei știu (n.r. membrii familiei) cel mai bine sacrificiile făcute, m-au suportat întotdeauna.

Ca să fiu sincer, dedic titlul staff-ului meu, am făcut împreună o muncă extraordinară. De la conducerea lui Inter Primavera și până la colegii mei”, a spus Chivu, potrivit „Gazzetta Dello Sport”.

Fostul căpitan al naționalei României a vorbit și despre antrenorul care i-a călăuzit primii pași în fotbal.

„Am învățat de la mulți antrenori, inclusiv de la tatăl meu, Mircea, care a antrenat în Liga a doua (n.r. CSM Reșița), am avut experiențele mele cu mulți antrenori, dar se schimbă perspectivele când tu devii antrenor”, a mai spus fostul fundaș al naționalei.

Tatăl lui Cristi, Mircea Chivu, a murit pe 1 aprilie 1998, la vârsta de 44 de ani. A fost antrenor principal, dar și secund la formația CSM Reșița.

Conducerea lui Inter l-a elogiat pe Cristi Chivu

Conducătorii lui Inter sunt foarte mulțumiți de antrenorul român. Spun că ar fi continuat colaborarea cu el indiferent de rezultatul partidei cu AS Roma.

„Băieții au fost conduși într-o manieră impecabilă de antrenorul nostru, Cristian Chivu, care, la prima lui experiență, a realizat o capodoperă. Cristian a oferit foarte multe acestui club, atât pe teren, cât și ca om”, a declarat Dario Baccin, unul dintre directorii sportivi ai clubului italian.

Ziariștii din Italia sunt convinși că va exista un moment în care lui Cristi Chivu i se va propune să devină antrenorul formației de seniori.

Urmăriți Impact.ro și pe