Creșterea pensiilor, anunțul momentului. Se schimbă procentul. Au început negocierile

Stan Filon 13.11.2021, 14:58
Creșterea pensiilor, anunțul momentului. Se schimbă procentul. Au început negocierile

Vin vești bune pentru pensionarii din România, după ce social-democrații au solicitat o majorare mai constistentă a pensiilor, iar liberalii par dispuși să accepte această propunere. Așadar, de la 1 ianuarie, pensionarii ar putea primi mai mult de 6% la pensie, așa cum era stabilit.

A fost făcut anunțul momentului legat de creșterea pensiilor

Negocierile dintre PNL și PSD continuă pentru formarea noului Guvern al României. Sâmbătă, liderii celor două partide s-au reunit cu echipele lor la sediile de partid, înainte de o nouă rundă de negocieri. Cele două părți par că au găst un numitor comun în ceea ce privește domeniul Fonduri Europene, Externe, Apărare și Interne, dar încă sunt probleme la Finanțe, Muncă, Justiție, Economie, dar încă mai sunt ceva proble și la Sănătate.

Dar unde s-a ajuns, mai exact, cu negocierile dintre PNL și PSD? Ei bine, cel care a vorbit a fost premierul Florin Cîțu, care a spus că încă se negociază pe programul de guvernare. ”În acest moment discutăm despre programul de guvernare. N-am ajuns la problema premierului nici la cele ale ministerelor. Le luăm pe rând”, a spus Cîțu.

A fost facut anuntul momentului legat de cresterea pensiilor
A fost facut anuntul momentului legat de cresterea pensiilor

Cu cât ar putea crește pensiile

O problemă importantă de dezbătut rămâne Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție. ”Vom discuta (despre SIIJ – n.red.). Este parte din MCV. Trebuie să eliminăm acele probleme din MCV pentru a adera la Spațiul Schengen. Nu cred că cineva de la PSD vrea să țină România în afara Spațiului Schengen”, a mai afirmat Cîțu.

Cele două părți au discutat și despre majorarea pensiilor. Social-democrații au solicitat o creștere a pensiilor cu 11% și pare că au găsit înțelegere la liberali. ”Dacă se face pe o formulă, putem să ajungem la 11%”, a mai precizat premierul.

Și social-democrații s-au întâlnit la sediul de partid pentru a pregăti o nouă rundă de negocieri. ”Mă întâlnesc cu colegii mei să vedem ce divergențe sunt și apoi vom discuta cu cei de la PNL. Trebuie o armonizare unde există puncte de vedere diferite și vom avea o discuție politică. În acea zonă (n.red. Justiție) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, a declarat președintele PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...