Cresc salariile cu 15% pentru aceşti români. Cine sunt norocoşii care vor primi mai mulţi bani

Stan Filon 03.05.2022, 18:40
Cresc salariile cu 15% pentru aceşti români. Cine sunt norocoşii care vor primi mai mulţi bani

Vin vești foarte bune pentru mii de angajați din România! Salariile acestora vor crește în perioada următoare, iar condițiile de la locul de muncă se vor îmbunătăți simțitor! Vorbim despre angajații Poștei Române, companie națională care se pregătește să treacă prin schimbări majore, care o vor ajuta să își crească astfel cota de piață. Și clienții vor vedea o îmbunătățire și o diversificare a serviciilor oferite de Poșta Română. Cu toate acestea, sunt și vești proaste.

Cresc salariile cu 15% pentru aceşti români

Așadar sunt vești bune pentru angajații Companiei Naţionale Poşta Română, după ce s-a decis modernizarea instituției și aducerea ei la nevoile clientului din ziua de azi. Compania Naţională Poşta Română va demara o nouă strategie de dezvoltare şi diversificare economică pentru creşterea calităţii serviciilor şi reorganizarea aparatului administrativ, în baza unui Memorandum propus de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi aprobat de Guvernul României, a anunţat, luni, operatorul poştal naţional, într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Angajații vor simți aceste modernizări și la buzunar, deoarece salariile lor vor crește cu 15%. În plus, au ocazia să-și mărească venitul lunar cu ajutorul unor bonuri acordate doar pentru performanță. Memorandum propus de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a fost deja aprobat de Guvernul României.

Salariile acestor angajati din Romania cresc cu 15%
Salariile acestor angajati din Romania cresc cu 15%

Poșta Română se modernizează

„Ţintirea obiectivelor de business ale companiei va avea ca scop eficientizarea activităţii operaţionale. În mod concret, acest lucru va aduce o creştere cu 15% a salariului minim la nivelul companiei, ajungându-se, astfel, la venituri mai mari pentru 70% dintre salariaţi. Nu vom uita nici aspectul important al condiţiilor de lucru, care, prin investiţii corect direcţionate, vor ridica standardul de calitate, astfel încât să putem aduce o altfel de poziţionare a salariatului faţă de nevoile clienţilor noştri”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Potrivit companiei, strategia de dezvoltare prevăzută în documentul aprobat la nivelul Executivului urmăreşte modernizarea companiei prin digitalizare, automatizare, robotizare şi tehnologizare (DART), cu scopul de a creşte cota de piaţă în sectorul economic al serviciilor poştale.

Iată ce prevede memorandmul:

  • dezvoltarea unui program de investiţii pentru modernizarea reţelei oficiilor poştale şi a centrelor de tranzit,
  • digitalizarea şi tehnologizarea activităţii
  • achiziţia unor linii de sortare automatizate
  • cutii poştale digitale
  • echipamente şi programe IT&C de modernizare a portofoliului de servicii poştale.

În acelaşi timp, se prevede implementarea unor acţiuni privind reorganizarea companiei prin transformarea Administraţiei Centrale dintr-o structură de control într-una cu rol de suport. În acest fel, operatorul naţional de servicii poştale ţinteşte simplificarea structurii organizaţionale, prin reducerea aparatului administrativ, supradimensionat la nivel naţional.

„Susţinerea unor programe de investiţii importante pe diverse paliere va avea ca scop îmbunătăţirea calităţii condiţiilor de lucru pentru angajaţi, urmărind creşterea mobilităţii salariaţilor prin achiziţionarea de autoturisme nepoluante şi biciclete electrice noi. Creşterea veniturilor salariaţilor va avea o componentă fixă, prin mărirea salariului minim în trei etape (august 2022, ianuarie 2023 şi august 2023), dar şi una variabilă, prin extinderea sistemului de bonusare a salariaţilor pe criterii de performanţă”, se menţionează în comunicat.

Pentru derularea etapelor aprobate în cadrul Memorandumului, Poşta Română îşi va susţine procesul de modernizare printr-un buget propus pentru investiţii de aproximativ 120 de milioane de lei.

Sunt însă și vești proaste. Poșta Română are de gând să disponibilizeze anul acesta nu mai puțin de 21% din angajații săi, care în prezent au mai rămas în jur de 25.000.

Urmăriți Impact.ro și pe