Coronavirus, o alarmă falsă globală! Asta se arată într-un raport comandat de Ministerul de Interne din Germania

Diana Radu 13.06.2020, 16:26
Coronavirus, o alarmă falsă globală! Asta se arată într-un raport comandat de Ministerul de Interne din Germania

Mai mulți experți medicali au întocmit un raport despre coronavirus la cererea Ministerului de Interne din Germania, în care se arată că ar fi vorba despre o alarmă falsă globală. De asemenea, în raport se vorbește și despre consecințele supra-estimării fenomenului.

Coronavirus, o alarmă falsă globală

Raportul comandat de Guvernul federal german și realizat de mai mulți experți din cadrul unor universități germane, a ajuns în mass-media pe căi neoficiale și a provocat un adevărat scandal și intrigi. Asta pentru că respectivul document contestă retorica adoptată de autorități cu privire la epidemia de coronavirus.

Pasaje din raport arată că pericolul reprezentat de coronavirus a fost supra-estimat de autorități, când, de fapt, acesta nu depăsește limitele spre a fi o amenințare pentru sănătatea publică. Acest lucru a creat nenumărate controverse în rândul cetățenilor, care nu mai înțeleg care este adevărul.

coronavirus, alarma falsa globala, germania
Coronavirus, o alarmă falsă globală. sursă foto: ProTV

Numărul persoanelor decedate a fost cauzat, în special, de măsurile impuse stat împotriva răspândirii coronavirusului, ci nu de virusul în sine. În Germania, sistemul medical amână operațiile care le-ar putea salva viața pacienților și nu administrează corespunzător tratamentul pentru covid, se mai arată în raport.

„Măsurile terapeutice și preventive nu ar trebui niciodată să aducă mai mult rău decât boala în sine. Ținta lor ar trebui să fie protejarea grupurilor de risc, fără a pune în pericol disponibilitatea actului medical adresat populației și nici sănătatea publică, așa cum din păcate s-a întâmplat”, spun autorii raportului.

Cum se apără Germania împotriva acuzațiilor aduse

Însă, Berlinul neagă acuzațiile și plasează raportul în spatele unui angajat care nu ar fi făcut decât să-și exprime opinia. Raportul despre care vorbim, „Analiza managementului crizelor”, conține 93 de oagini și a fost elaborat de un grup științific desemnat de Ministerul de Interne și format din experți medicali externi din mai multe universități germane.

„Noi, practicienii din medicină, ne confruntăm zilnic cu efectele secundare asupra pacienților noștri, rezultate în urma măsurilor adoptate împotriva coronavirusului. În consecință, cerem ministrului federal de Interne să își exprime punctul de vedere asupra poziției noastre publice și sperăm că va avea loc o discuție pertinentă asupra măsurilor anti-COVID-19, care să conducă la adoptarea celor mai bune măsuri pentru populație”, au mai declarat autorii raportului într-o conferința de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe