Corina Chiriac are expoziție la un muzeu din București. Ce pot să vadă vizitatorii

Badea Violeta 10.02.2022, 16:29

Veste bună pentru fanii Corinei Chiriac! În februarie și martie, românii care o admiră pe celebra cântăreață pot merge la Muzeul Național de Istorie a României, unde a fost deschisă expoziția „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”. Evenimentul s-a putut organiza datorită donaţiei pe care solista a făcut-o muzeului în luna septembrie a anului trecut. Iată ce pot să vadă vizitatorii aici!

Expoziția Corinei Chiriac, deschisă la Muzeul Național de Istorie a României

Începând cu data de 2 februarie, fanii Corinei Chiriac pot merge la Muzeul Național de Istorie a României pentru a admira cele peste 300 de obiecte personale pe care celebra solistă le-a donat în septembrie 2021.

Vizitatorii au șansa unică de a descoperi documente de familie, fotografii, obiecte păstrate la loc de cinste, provenite chiar de la străbunicii artistei, Ioana şi Nichita Nestorescu.

Un cunoscut negustor din Buzău, ajuns preşedinte al Corporaţiei Meseriaşilor – Comisiunea Arbitrilor din Buzău, în anul 1911, apoi ale fiicei lor Lucreţia Nestorescu, absolventă de pension, căsătorită cu Gheorghe Chiriac, caligraf, desenator, pictor şi tipograf, cu firmă la Bucureşti, părinţii lui Mircea Chiriac, tatăl Corinei Chiriac, conform MNIR.

În cadrul aceleiași expoziții, publicul poate admira documente ale bunicilor materni, paşaportul lui Hovelia Calaigian datat 1916 şi diploma de liceu a soţiei acestuia, Paris, născută Madirghian, refugiaţi armeni în România, tablouri de familie din oraşul natal Adabazar (azi, Adapazari, Turcia), fotografii de epocă reprezentând-o pe Hasmig Calaigian, mătuşa solistei, căsătorită cu Mampre Biberian, în anul 1926.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

De asemenea, evenimentul prezintă numeroase portrete de familie. Printre acestea se numără cel al mamei Corinei Chiriac, Arşaluiz-Eliza Calaigian, pianistă, absolventă a Academiei Regale de Muzică din Bucureşti şi profesoară la Conservator, şi cele ale lui Mircea Chiriac, profesor şi compozitor.

În plus, publicul poate admira câteva premii primite de Mircea Chiriac, alături de legitimaţii, carnete şi diplome al acestuia.

Expozitia Corinei Chiriac
Rochiile Corinei Chiriac

Ce mai pot admira vizitatorii

Așa cum era de așteptat, expoziția are o parte dedicată doar artistei Corina Chiriac. Vizitatorii pot admira o sumedenie de portrete de atelier, afișe ale unor concerte naționale și internaționale din anii ‘70 și ‘80, dar și din anii 2000.

Sunt expuse, de asemenea, rochiile superbe pe care artista le-a purtat pe scenă între anii 1970-2019. Mai mult, publicul are ocazia de a admira mărturii ale unei cariere artistice de peste 50 de ani: trofee, diplome, decorații, legitimații, bilete de avion, LP-uri și CD-uri, cărți publicate, afișe, programe de sală și multe alte piese intrate în patrimoniul muzeal, anunță MNIR.

Amintim că Expoziția „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste” este deschisă în perioada februarie –martie 2022, la Muzeul Național de Istorie a României. Aceasta poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00. Organizatorii le amintește oamenilor că este important să respecte normele sanitare aflate în vigoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...