Copii de șase ani, atacați cu spray lacrimogen de profesoară. Ce spune Ecaterina Andronescu despre acest caz șocant

Copii din școala pregătitoare, atacați cu spray lacrimogen de profesoară

Caz șocant în județul Satu Mare! Doi copii, din clasa pregătitoare, în vârstă de șase ani, au fost atacați de profesoara lor cu spray lacrimogen. În apărarea ei, femeia ar fi spus că ar fi fost agresată de cei mici. În realitate, lucrurile stau total diferit. Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre acest caz.

Copii, atacați cu șpray lacrimogen de profesoara lor

În vârstă de șase ani, cei doi elevi, care fac parte din clasa pregătitoare a școlii din comuna Santău, județul Satu Mare, au fost atacați cu spray lacrimogen de învățătoarea lor.

Femeia a câștigat recent postul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău.

Din primele informații, copiii se află acum în afara oricărui pericol, iar femeia a fost reținută pentru 24 de ore pentru fapta ei.

Într-o intervenție tv pentru postul Digi 24, fostul ministru al Educației – Ecaterina Andronescu a făcut primele declarații pe baza acestui subiect.

“Din păcate, situația aceasta se repetă an de an”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24, dând astfel de înțeles că este la curent cu situația.

Fostul ministru al Educației a explicat că această profesoară participă în fiecare an la concurs și reușește să obțină la examenul de titularizare o notă de cel puțin 7, însă problemele sunt pe partea medicală.

Deși este un “aviz favorabil al medicului pentru această doamnă”, în realitate lucrurile stau cu totul diferit. În fiecare an, se petrece câte o situație în care este implicată învățătoarea și care dă de bănuit că ceva nu este în regulă.

Profesoara a primit aviz medical favorabil. S-a deschis o anchetă în acest caz

Profesoara a primit aviz medical favorabil

Profesoara susține că a fost agresată

În ceea ce privește situația înregistrată pe 11 septembrie, când cei doi copii au fost duși de urgență la dispensarul medical din localitate, după ce au fost atacați de dascălul lor cu spray lacrimogen, femeia spune în apărarea ei că micuții au agresat-o.

În uma celor întâmplate, Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a decis să ancheteze acest caz, iar femeii i se va desface contractul de muncă.

”Nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înțeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura”, a declarat Călin Durla – inspectorul general școlar, potrivit presasm.ro.

”Cadrul didactic are toate actele medicale în regulă, cu parafă de la medicii specialiști. A trecut un examen, cu nota șapte. Nu știm ce s-a întâmplat cu exactitate acolo, dar este greu de crezut că niște copii de șase ani te pot agresa fizic. Se va face o anchetă foarte serioasă. Probabil că organele judiciare ar putea cere și o contraexpertiză medicală”, susțin surse avizate pentru PresaSM.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI