Contestații BAC 2022. Ce model de cerere trebuie completat

Badea Violeta 27.06.2022, 08:30
Contestații BAC 2022. Ce model de cerere trebuie completat

Rezultatele de la Bacalaureat 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie. În aceeași zi, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, elevii nemulțumiți de notele acordate vor putea să depună contestații BAC 2022. Acestea vor putea fi depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul sau vor putea fi transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp. Iată ce model de cerere trebuie completat!

Contestații BAC 2022. Care este modelul de cerere și procedura prin care se depun

Notele la examenul de Bacalaureat se vor afișa pe data de 27 iunie 2022. La fel ca și anul trecut, acestea vor fi anonimizate, ca urmare a solicitărilor făcute în legătură protecția datelor cu caracter personal.

Candidații au primit câte un cod unic. Cu ajutorul acestuia vor identifica rezultatele. Cei nemulțumiți vor putea depune contestații BAC 2022, în aceeași zi în care se vor publica notele.

Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut Bacalaureatul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

Membrii comisiilor din centrele de examen sunt obligați să-i informeze pe absolvenții de liceu că notele primite la examen pot să scadă, dar și să crească, după contestație.

Elevii care depun contestaţii completează şi semnează o cerere în care se specifică faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica nota iniţială prin creştere sau descreştere, după caz. Modelul de cerere poate fi consultat mai jos.

Contestații BAC 2022. Cum arata modelul de cerere
Contestații BAC 2022. Cum arata modelul de cerere

Ce trebuie să conțină cererea pentru contestații

DESCARCĂ CEREREA DE AICI!

Cererile de contestații trebuie să fie însoțite de un borderou în care se specifică numele candidatilor și probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestația. Ulterior, acestea se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

După centralizarea cererilor prin care se contestă rezultatele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Acest lucru se face, în toate centrele zonale de evaluare din județ, cu același tip de hârtie pusă la dispoziție de comisia de bacalaureat județeană/a municipiului București.

După asta, se pune ștampila „Bacalaureat 2022 – C.Z.E.”. Precizăm că notele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 1 iulie.

Condiții pentru a promova examenul de Bacalaureat 2022

Pentru a fi considerați promovați la examenul de Bacalaureat 2022, elevii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să susțină cele trei probele de evaluare a competențelor sau săle echivaleze;
  • să susțină probele scrise și să obțină minim 5 la fiecare dintre acestea;
  • să obțină media 6 la probele scrise.

Conform metodologiei de organizare a examenului de Bacalaureat 2022, dacă media generală este 5.99, acesta se va rotunji la 6.00. Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2022 în această sesiunea de vară mai au o șansă în toamnă.

În acea sesiune, probele scrise vor fi susținute înaintea celor orale. Candidații se pot înscrie pentru sesiunea de toamnă între 18 și 25 iulie 2022. Potrivit calendarului întocmit de Ministerul Educației, probele scrise vor avea loc între 16 și 19 august 2022, iar primele rezultate vor fi afișate pe data de 31 august 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...