Constantin Enceanu, declaraţie înfiorătoare despre Petrică Mîțu Stoian. „Voiam să îl luăm de acolo”

Andra Daoud 24.11.2021, 17:53
Constantin Enceanu, declaraţie înfiorătoare despre Petrică Mîțu Stoian. „Voiam să îl luăm de acolo”

Au trecut două săptămâni de când Petrică Mîțu Stoian a fost condus pe ultimul drum, dar familia și prietenii încă îi plâng dispariția. Constantin Enceanu a povestit că nu își poate lua gândul de la cel cu care a fost prieten și coleg atâția ani și că speră să afle adevărul cu privire la moartea lui.

Ce a declarat Constantin Enceanu despre Petrică Mîțu Stoian

Constantin Enceanu nu își poate reveni după moartea celui cu care a legat o stânsă prietenie și cu care a împărțit scena de atâtea ori. La două săptămâni de când Petrică Mîțu Stoian a fost condus pe ultimul drum, Constantin Enceanu a povestit că l-a visat și că nu știe cum să interpreteze ce i s-a arătat în vis.

Pe Petre (Petrică) l-am visat azi-noapte. Eram la capul lui (n.r. la înmormântare), înainte de a-i pune preotul pânza. Am vrut să îl văd pentru ultima oară, am pus mâna pe el și m-a trecut un fior rece. Azi-noapte, mi-a venit imaginea aceasta în minte.

Eram cu cineva, voiam sa îl luăm de acolo și să îl ducem undeva. Nu știu cu cine eram, dar aveam încredere. I-am zis: „Hai, ajută-mă să îl iau de aici și să fugim!”

Poate dacă reușeam să îl furăm de acolo, poate era bine. Dacă știe cineva să interpreteze… La o săptămână după, am avut concert la Tulcea. A fost greu, m-am adunat foarte greu.

Încercam să mă mușc de buză, de limbă, să mi se ducă gândul de acolo. Spectacolul nu este înregistrat, din fericire. Am simțit că am cântat mecanic, a povestit Constantin Enceanu în emisiunea La Măruță.

Constantin Enceanu, declaraţie înfiorătoare despre Petrică Mîțu Stoian.
Constantin Enceanu, declaraţie înfiorătoare despre Petrică Mîțu Stoian. „Voiam să îl luăm de acolo”

S-a deschis o anchetă pentru a stabili cauza morții

Parchetul a deschis o anchetă pentru a stabili în ce condiții și din ce cauză a murit Petrică Mîțu Stoian. Artistul era internat într-o clinică privată, unde făcea un tratament post-covid. Starea lui s-a înrăutățit brusc, iar medicii de acolo au decis să îl transfere la Spitalul de Urgență Reșița, unde a și decedat, pe 6 noiembrie.

Familia a cerut să i se facă autopsia, după ce s-a aflat că alți trei pacienți ale aceleiași clinici au avut probleme de sănătate din cauza hiperoxigenării. Constantin Enceanu a mai povestit că ține legătura în continuare cu sora regretatului artist și că speră să afle adevărul cât mai curând.

Încă nu îmi vine să cred. Pe 11 decembrie îi pregătim pomana. Ce să zic, asta e viața… Vorbesc mai mult cu Mia (n.r. sora lui Petrică). Ancheta e în derulare, nu știu multe lucruri. Nu ies multe informații de la dosar, sperăm să aflăm adevărul.

I-am zis Miei că Petre nu a fost niciodată un om conflictual. Vor înțelege asta. Mia și Doru (n.r. impresarul) sunt oameni cu care te poți înțelege. Sigur vor rezolva totul frumos. Petre va rămâne viu în mintea multora, a mărturisit Constantin Enceanu pentru emisiunea La Măruță.

Petrică Mîțu Stoian a fost înmormântat la Craiova, în cimitirul Ungureni, acolo unde își pregătise locul de veci.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe