Companiile listate la Bursa de Valori București care au cunoscut creșteri. Ce s-a întâmplat în ședința de miercuri

Raluca Juncu 25.03.2020, 14:22
Companiile listate la Bursa de Valori București care au cunoscut creșteri. Ce s-a întâmplat în ședința de miercuri

Marți, prin prisma indicelui BET, Bursa de la București s-a apreciat cu 6,15%, în cea mai bună ședință de tranzacționare din 2018 până în prezent. Miercuri, tendința de apreciere a continuat.

Ce companii listate sunt pe plus

Pe fondul creșterilor înregistrate marți, Bursa de Valori București (BVB) a deschis ședința de tranzacționare de miercuri în creștere. Au fost înregistrate creșteri de 1,5-4% pe toţi indicii. În ceea ce privește indicele BET, acesta afișa miercuri, la ora 10:00, o creștere de 3,86%.

Dintre principalele companii listate, incluse în indicele BET, Banca Transilvania urca după primele tranzacţii cu 5,8%, BRD cu 4,5%, Medlife cu 1,4%, iar Digi cu 1,7%.

În contextul creșterilor din sectorul energetic cu 4%, toate companiile din energie au cunoscut majorări. OMV Petrom a crescut cu 3,4%, Transelectrica-5,5 și Romgaz cu 2,7%.

Majorările au loc pe fondul evoluțiilor de la nivel global. Astfel, Dow Jones, principalul indice bursier din Statele Unite ale Americii (cea mai mare bursă din lume), s-a apreciat marţi cu 11,4% şi a înregistrat cea mai bună şedinţă de tranzacţionare din 1933 și până în prezent, pe fondul optimismului în creştere al investitorilor.

Indicele Dow Jones s-a apreciat
Indicele Dow Jones s-a apreciat

Impulsul este dat de pachetul de stimuli oferit de Congresul American, în valoare de 2000 de miliarde de dolari, ce vizează combatarea impactului economic al coronavirusului, scrie Bloomberg, citat de ZF.

Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri a determinat o suspendare forțată, dar temporară a multor business-uri și companii. Situația din punct de vedere economic este una destul de instabilă în prezent și afectează numeroase arii de activitate, din întreaga lume. România a intrat miercuri oficial în regim de carantină, în conformitate cu Ordonanța militară nr. 3, adoptată marți, 24 martie 2020. Numărul de îmbolnăviri în România a urcat la 906, în timp ce cel al deceselor la 13.

La nivel mondial, 435.391 de peroane au fost diagnosticate cu COVID-19, în vreme ce 19.620 de oameni și-au pierdut viața după ce au intrat în contact cu noul coronavirus.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe