Compania Hertz a dat faliment. Ce se întâmplă cu angajații și filialele din România

Daria Petrescu / 31.05.2020, 17:24
Compania Hertz a dat faliment. Ce se întâmplă cu angajații și filialele din România

Compania Hertz a dat faliment din cauza pandemiei de coronavirus. Mii de angajați au fost puși în situația de a se reorienta, după ce una dintre cele mai mari companii a luat cea mai grea decizie. Mai mult, unii dintre cei care lucrau la firmă, au intrat în șomaj tehnic. Firma, care obținea mare parte din venituri din închirierea de mașini pe aeroporturi, a fost afectată de scăderea drastică a zborurilor. Acest lucru, din cauza restricțiilor de circulație impuse în toat lumea.

Compania continua să funcționeze până la restructurarea datoriilor

Operațiunile internaționale ale Hertz în Europa, Australia și Noua Zeelandă, precum și locațiile francizate din SUA nu sunt deocamdată afectate.

Compania – care a început să funcționeze în urmă cu un secol la Chicago cu o duzină de mașini Ford Model T Model – a trimis deja în șomaj tehnic sau a concediat 20.000 de angajați. Asta înseamnă jumătate din totalul angajaților la nivel global, după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Directorul executiv al companiei a demisionat săptămâna trecută.

Impactul COVID-19 asupra cererii de călătorie a fost brusc și dramatic
Impactul COVID-19 asupra cererii de călătorie a fost brusc și dramatic

Compania, care operează, de asemenea, branduri de închirieri Dollar, Thrifty și Firefly, are aproximativ 12.400 de birouri în  întreaga lume. Ea va urmări restructurarea și rămânerea în afaceri. Aceasta este una dintre cele mai neașteptate falimente de afaceri în urma crizei de virus până acum.

Ce spune compania

“Impactul COVID-19 asupra cererii de călătorie a fost brusc și dramatic. Asta a  determinat o scădere bruscă a veniturilor companiei și a rezervărilor viitoare ale companiei”. Anunțul a fost făcut de companie într-un comunicat, potrivit cnet.com

Într-adevăr, odată cu comenzile de  pe tot globul, companiile de autoturisme de închiriere au fost afectate din greu. Rezervările de călătorie au fost mult reduse, la fel ca industria aeriană, hotelieră și restaurantă.

Este posibil ca impactul pandemiei asupra afacerii sale să fi fost brusc, dar declinul financiar al lui Hertz este o preocupare continuă de mulți ani.

În 2019, în ciuda raportării unori venituri anuale record de 9,8 miliarde de dolari, aceasta a înregistrat o pierdere de 58 de milioane de dolari. O pierdere  de 225 de milioane de dolari pe care compania a raportat-o ​​în 2018.

Conform raportului WSJ, Hertz deține în prezent 17 miliarde de dolari datorii. O majoritate covârșitoare fiind atribuită notițelor auto ale flotei sale de închiriere. Hertz, la fel ca și concurenții precum Enterprise, au concediat personalul. Au încercat să strângă banii pentru a continua să funcționeze în aceste perioade slabe.

Hertz se află încă într-o perioadă de grație de plată, care s-a încheiat pe 4 mai, moment în care compania ar putea avea nevoie să ia alte măsuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI