Comoara găsită de un instalator în ventilația unui apartament chiar de Paște. Ce a făcut cu lingourile de aur

Antonia Iacobescu 14.04.2023, 10:49
Comoara găsită de un instalator în ventilația unui apartament chiar de Paște. Ce a făcut cu lingourile de aur

Un muncitor care lucra la renovarea unui apartament a avut parte de o surpriză uriașă! Bărbatul a descoperit o comoară ascunsă în ventilația din locuință. Mai exact, el a dat peste lingouri și monede de aur în valoare de 135.000 de euro. Ce a făcut mai apoi cu ele?

Ce a descoperit în conducta de aerisire de la bucătărie

Bărbatul lucra la renovarea unui apartament din Heidelberg, Germania. În apartamentul respectiv nu mai locuia nimeni de ceva vreme, așa că muncitorul s-a pus pe treabă. Nu mare i-a fost mirarea când a dat peste o adevărată comoară ascunsă în conducta de aerisire de la bucătărie, scrie Tagesspiegel.

Muncitorul nu a stat prea mult pe gânduri și a sunat la Poliție, pentru a afla cine este proprietarului aurului. Timp de câteva zile, autoritățile au investigat și au aflat că aurul descoperit în conducta de la bucătărie aparținea unui bătrân de 90 de ani internat în azi. Se pare că el uitase complet de comoară, pe care o ascunsese cu ani în urmă, a transmis poliția din Mannheim.

Proprietarul aurului este un bătrân de 90 de ani

Interesant este faptul că muncitorul a descoperit comoara uriașă în Vinerea Mare, chiar înainte de Paștele Catolic.

„Lingourile de aur de două kilograme valorează în jur de 60.000 de euro fiecare, iar monedele în jur de 15.000 de euro”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Philipp Kiefner.

Proprietarul aurului ascuns în apartamentul respectiv nu a putut da nicio declarație.

„Tutorele său legal nu vede nicio șansă din cauza vârstei sale înaintate. Aurul îi aparține și îl va primi înapoi. Tutorele legal îl va lua în custodie pentru el”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției.

Urmăriți Impact.ro și pe