Comisia Europeană cere creșterea vârstei de pensionare pentru femei. Prima reacție a ministrului Marius Budăi

Stan Filon, Alexandru Zanfirescu 26.02.2023, 13:59
Comisia Europeană cere creșterea vârstei de pensionare pentru femei. Prima reacție a ministrului Marius Budăi

Comisia Europeană cere României să crească vârsta de pensionare pentru femei! Cea care a făcut această solicitare a fost chiar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Înaltul oficial european a mai solicitat și eliminarea pensiilor speciale.

Comisia Europeană cere creșterea vârstei de pensionare pentru femei

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, cere Guvernului României creșterea vârstei de pensionare pentru femei, lucru precizat prin programul PNRR negociat la Comisia Europeană de fostul premier al României, Florin Cîțu și USR-istul Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene.

Ministrul Muncii a transmis că se va opune unei astfel de măsuri. „Înainte de a crește vârsta de pensionare trebuie să vorbim despre creșterea speranței de viață” pentru seniorii României, a precizat Budăi, la România TV, sâmbătă seara, 25 februarie.

Comisia Europeana cere cresterea varstei de pensionare pentru femei
Comisia Europeana cere cresterea varstei de pensionare pentru femei

Se cere și eliminarea pensiilor speciale

Pe lângă aceasta, vin vești bune însă pentru românii care s-au săturat să plătească pensii speciale magistraților și altor categorii de foști angajați „speciali”. Mai exact, Comisia Europeană a solicitat eliminarea pensiilor speciale ale militarilor, dar și alte categorii de venituri considerate „speciale”/„de serviciu”, care nu sunt bazate pe contributivitate.

„S-au solicitat niște informații suplimentare de Comisia Europeană, cred că este clar că în aceste zile se va închide acest raport. Așteptăm din moment în moment să vină raportul, îl vom traduce și urmează discuțiile cu Comisia Europeană. Va fi o continuare a discuțiilor, nu începerea lor”, a mai comentat Budăi, sâmbătă seara.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a gândit un program special pentru tineri, prin care aceștia ar trebui să se îndrăgostească de o meserie, alta decât cea de IT-ist, foarte populară printre tineri pentru salariul mare cu care este recompensată.

„Este un program de suflet pentru mine, pentru că l-am denumit ‘Îndrăgostirea tinerilor de meserie’. Vom avea o bursă a locurilor de muncă. Nu mai vreau să fie această bursă doar cu pliantul. Vreau să-i invităm și pe cei din învățământul dual, și pe cei din învățământul tehnologic liceal, și pe cei din învățământul tehnologic superior și pe copii, să le arătăm tinerilor că există și alte meserii în lume, în afară de cea de IT-ist. Trebuie să discutăm cu mediul privat despre un parteneriat mai larg, astfel încât să îndrăgostim tinerii de meserie”, a mai dezvăluit Budăi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...