Clujenii, îngroziți din cauza unui cap de găină aruncat pe o terasă. Cine a stârnit teroarea în oraș

Elena Avramescu, Mihai Ianoși 24.05.2021, 13:14
Clujenii, îngroziți din cauza unui cap de găină aruncat pe o terasă. Cine a stârnit teroarea în oraș

Clujenii, îngroziți din cauza unui cap de găină moartă. Scene de groază în Cluj, după ce un locuitor de pe strada Aurel Vlaicu a făcut un apel disperat. Se pare că locuitorii din locuințele sociale ale Primăriei de pe Meșterul Manole s-au pus pe terorizarea vecinilor, după ce au aruncat cu pietre în geamurile acestora, dar și cu capuri de găini moarte. Ar fi vorba chiar de familia evacuată săptămâna trecută cu forța de jandarmi.

Clujenii, îngroziți din cauza unui cap de găină moartă

Potrivit bărbatului care a sesizat situația nemaiîntâlnită, familia care săptămâna trecută a fost evacuată forțat din locuința socială de pe Meșterul Manole, când jandarmii au folosit spray lacrimogen, acum și-ar amenaja tot în același spațiu, o altă locuință improvizată.

Bărbatul mai spune că cei din locuințele sociale stau în condiții „inumane”, fiindcă nu dispunede apă curentă, acces la gaz sau chiar canalizare. În plus, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj a somat Primăria cu privire la această situație încă de anul trecut, menționând că unitatea locativă de pe Meșterul Manole nu ar trebui să aibă autorizație.

De ani de zile, lucru știut și de autorități, ne confruntăm cu probleme ale acestei comunități de oameni. Am făcut numeroase sesizări la primărie prin care cerem să reloce oamenii într-un mediu mai prietenos cu rasa din care cu toții facem parte, rasa umană. De fiecare dată ni s-a promis și s-a adus la cunoștință că se va face ceva, dar să treaca pandemia, să treacă starea de alertă, să treacă Crăciunul. Vreau să observați și partea nespusă a oamenilor muncitori, care-și plătesc taxele, impozitele, dobânzile la credit, partea care respectă legea și-și dorește să locuiască într-o comunitate europeană, așa cum pretinde Cluj-Napoca a fi, a mărturisit Raul Stoica, locuitor de pe strada Aurel Vlaicu, acesta având vedere spre strada Meșterul Manole, după cum menționează acesta.

Clujenii, ingroziti din cauza unui cap de gaina moarta
Jandarmi Cluj

Bărbatul a mai dezvăluit faptul că atât lui, cât și mai multor vecini, li se sparg geamurile balcoanelor cu pietre de către cei din locuințele sociale și chiar aruncă cu capuri de găini, în scopul de a-i intimida. Datorită faptului că această comunitate nu are gaze, deseori sunt arse obiecte de către aceștia, astfel că se poluează mediul înconjurător. Pe lângă asta, nevoiașii cărora le-au fost închiriate locuințele din zonă ar avea WC-uri improvizate și insalubre.

Acțiunea de astăzi a survenit ca urmare a faptului că Instanța a dispus evacuarea acelor persoane din cauză că ocupau abuziv spațiul Primăriei. Primăria Cluj-Napoca a oferit alternative persoanelor evacuate cu privire la posibilitatea de a fi găzduite în cadrul Centrului social de urgență al DASM, însă acestea au refuzat. Familiile au fost informate atât în trecut, cât și recent cu privire la posibilitatea accesării subvenției la plata chiriei. Pe de altă parte, nepunerea în executare a sentinţei civile privind evacuarea atrage prejudicii Primăriei, a spus, joi, pentru monitorulcj.ro conducerea Primăriei Cluj-Napoca.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...