Cluburile, barurile și discotecile se redeschid de la 1 iunie. Care este condiţia

Ana Anitoiu, Mihai Cheleș 27.05.2021, 20:03
Cluburile, barurile și discotecile se redeschid de la 1 iunie. Care este condiţia

Cluburile, barurile și discotecile se redeschid de la 1 iunie, de Ziua Copilului, dar cu unele condiții, în contextul în care pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit. Românii se vor putea bucura și de evenimente mari organizate în spații deschise, însă tot cu respectarea unor reguli.

Care este condiția pentru redeschiderea cluburilor, barurilor și discotecilor de la 1 iunie

Potrivit documentului propus de Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ce a fost adoptat de Guvern, de la 1 iunie, se vor redeschide cluburile, barurile, discotecile și sălile de jocuri, în intervalul orar 5:00 – 24:00. Acestea vor putea funcționa la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de Covid-19 este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, potrivit documentului CNSU, cluburile, barurile și discotecile se vor redeschide începând cu data de 1 iunie doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva coronavirusului și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare – adică de la doza unică Johnson&Johnson sau de la rapelul cu serurile de la Moderna, Pfizer/BioNTech sau AstraZeneca.

Cluburile, barurile si discotecile se redeschid de la 1 iunie. Care este conditia
Oameni la un concert

Reguli pentru organizarea evenimentelor mari în aer liber

Tot începând de la 1 iunie vor putea fi organizate evenimente în aer liber la care să fie prezente până la 1.000 de persoane, cu măști de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3. Li se va permite să participe celor vaccinați, dar și celor care au test PCR sau antigen negativ ori pot face dovada că au avut Covid-19 în ultimele 90 de zile. Ultimii vor trebui să prezinte: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test ce să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu cel mult 14 zile anterior desfășurării activității.

Pe de altă parte, se vor putea organiza evenimente culturale, artistice și de divertisment cu mai mult de 1.000 de persoane, dar la acestea vor putea participa doar cei vaccinați anti-Covid-19 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare.

Cum vor putea merge românii la teatru și cinema, de la 1 iunie

Conform deciziei luate de Guvern cu privire la relaxarea măsurilor de la 1 iunie, românii vor putea merge la teatru, cinema și alte evenimente culturale, artistice și de divertisment în spațiu închis fără dovada vaccinului, fără test negativ și fără dovada că au trecut prin boală. Singura condiție este aceea de a purta mască de protecție.

”Activitățile culturale, artistice și de divertisment fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de persoane cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, a mai decis Guvernul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...