Clotilde Armand cere în instanță dizolvarea Consiliului Local. Consilier PNL: „Regret acum că am susținut-o la alegerile locale”

Gabriela del Pupo 30.03.2022, 15:19
Clotilde Armand cere în instanță dizolvarea Consiliului Local. Consilier PNL: „Regret acum că am susținut-o la alegerile locale”

Un nou scandal la Primăria Sectorului 1 după ce Clotilde Armand a anunțat că vrea să ceară în instanță dizolvarea Consiliului Local. Motivul ar fi faptul că nu a fost aprobat bugetul în nouă tentative de a ajunge la o înțelegere în ședințele organizate în acest scop. Pe de altă parte consilierii PNL spun că regretă faptul că au susținut activitatea actualului primar și că primesc reproșuri pentru această alegere și din partea alegătorilor.

„Am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali”

Clotilde Armand spune că în acest moment nu vede altă variantă pentru a putea efectua plățile care țin de administrația Sectorului 1, menționând și ajutoarele sociale sau bursele școlare. Paradoxul face ca tocmai orimarul să fi fost acuzat la finele anului trecut de reducerea burselor școlare proiect care a picat la vot în Consiliul Local.

În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianța PNL PSD. Cei care suferă sunt cetățenii: Nu se pot plăti bursele școlare, dar și mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoțitorilor acestor persoane. Am făcut nu mai puțin de nouă ședințe de CL.
Pentru că nu avem alte soluție la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului și în paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice.” a transmis Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

„Regret acum că am susținut-o pe Clotilde Armand la alegerile locale”

Liderul PNL Sector 1 spune că s-a ajuns într-un punct în care nu se mai poate face rapel la simpatiile de la alegerile locale atunci când candidatul USR a fost susținut de Partidul Național Liberal. PNL și PSD consideră că până la achitarea datoriilor nu se poate vorbi de o legalitate a proiectelor prinse în buget și nici de împărțirea echitabilă a sumelor.

Sincer, regret acum că am susținut-o pe Clotilde Armand la alegerile locale. Am făcut campanie alături de doamna Clotilde Armand, m-am dus pe stradă alături de dânsa, am convins cetățenii sectorului 1 – simpatizanții PNL să-i acorde votul de încredere. Foarte mulți dintre ei sunt dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat și vă dați seama că e și obrazul nostru în fața lor. Mi-am promis să nu mai fac astfel de gesturi. A fost o decizie politică prin care PSD a fost scos din administrația locală din București.

Cred că obiectivul politic a fost atins, dar cu ce preț? Avem 4 ani de zile în care – cel puțin la Sectorul 1 – situația este deplorabilă și eu nu văd semne de îmbunătățire”, a declarat Sebastian Burduja pentru psnews.ro

Acesta a punctat faptul că în urma atitudinii luate în repetate rânduri, la adresa Consiliului Local, Clotilde Armand a pierdut majoritatea și acesta ar fi motivul distanțării.

Au venit mulți cetățeni care ne-au spus că nu merge ce se întâmplă în primărie, să avem grijă că am susținut o persoană nepotrivită pentru această funcție. Noi am fost obligați să luăm distanță față de acest primar, care nu a înțeles ce înseamnă administrație locală, nu a înțeles ce îi spun primari performanți din țară. Totul ține de regula de bază a administrației: ca primar, totul ține de consiliu. Dacă nu ai o majoritate în Consiliul Local, nu poți să îi reprezinți pe cetățeni, deci nu poți să îți faci treaba”, a conchis liberalul.

 Pe de altă parte primarul sectorului 1 vine cu argumentul investițiilor care nu pot fi  demarate până la votarea bugetului:
„- Reabilitarea termică a 47 de blocuri;
– Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;
– Demararea proiectului “Termoficare de la soare”;
– Lucrările de semnalizare din jurul școlilor: treceri de pietoni înălțate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;
– Achiziția sistemului de antiefracție pentru toate unitățile de învățământ din Sectorul 1;
– Lucrările la extensia modulară de la Școala Gimnazială „Herăstrău”;
– Lucrările de refuncționalizare a corpului din strada Mareșal Averescu a școlii “Pia Brătianu”;
– Achiziția „Atelierelor Bertholet”, imobilul în care fac practica elevii Liceului “Nicolae Tonitza”;
– Lucrările de la creșa „Jiului” din strada Pajura;
– Achiziția mai multor imobile de patrimoniu – hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc – în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;
– Reabilitarea și reamenajarea parcului Regina Maria;
– Construcția a 19 de parcări automate;
– Modernizarea și extinderea rețelei de iluminat public din Sectorul 1.”
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...