Clanurile de romi se războiesc. S-a ajuns la atac armat cu o miză de nu mai puțin de 100.000 de euro. Ce reacție au avut autoritățile

Rădulescu Valentin 20.10.2020, 16:26
Clanurile de romi se războiesc. S-a ajuns la atac armat cu o miză de nu mai puțin de 100.000 de euro. Ce reacție au avut autoritățile

În urmă cu ceva timp, clanurile de romi din Lugoj au pornit un război. La aceea vreme, patru inculpați au apelat la un atac armat în scopul de a obține o sumă de 100.000 de euro. După mai multe cercetări efectuate de procurori, s-a ajuns la o decizie dură. Ce reacție au avut aceștia?

Clanurile de romi au apelat la un atac armat pentru suma de 100.000 de euro.

În data de 21.08.2017 a avut loc un scandal între două clanuri de romi din Lugoj. În jurul orelor 22:00 – 23:00, patru bărbați s-au deplasat cu un autoturism la una dintre casele victimelor. Acolo s-au executat mai multe trageri cu o armă de foc de calibru 9 mm asupra locuinței lor. Autoritățile informează că în casă se aflau 8 persoane, dintre care patru erau minori, iar scopul lor a fost să sustragă o sumă de 100.000 de euro de la persoana vătămată.

„Această acţiune a fost făcută în scopul constrângerii persoanei vătămate să remită către trei dintre inculpaţi suma de 100.000 euro, activitate infracţională caracterizată printr-un ansamblu de acţiuni ilicite (exercitarea de ameninţări cu acte de violenţă extremă, telefonic şi prin intermediul reţelei de socializare Facebook, prin realizarea de transmisiuni audio-video în timp real), ce au debutat în primăvara anului 2017”, arată procurorii Parchetului General, potrivit adevarul.ro.

Clanurile de romi se războiesc. S-a ajuns la atac armat cu o miză de nu mai puțin de 100.000 de euro. Ce reacție au avut autoritățile
Sursă Foto: Daniel Dancea

Ce au decis autoritățile

Deși evenimentul a avut loc în anul 2017, procurorii care au preluat ancheta au finalizat cazul de curând. Așadar, în urma cercetătorilor, au fost trimise în judecată patru persoane pentru acuzații grave, printre care se regăsesc: tentativă la infracțiunea de omor, complicitate și nerespectarea uzului de armă.

„Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată  a patru inculpaţi, unul arestat la domiciliu iar ceilalţi trei sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor (un inculpat), respectiv complicitate la această infracţiune (ceilalţi trei inculpaţi), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept (un inculpat), respectiv complicitate la această infracţiune (ceilalţi trei inculpaţi) şi de şantaj (trei dintre inculpaţi)”, arată Parchetul General.

Totodată, cele patru persoane trimise în judecată au făcut parte și din scandalul petrecut pe data de 28 aprilie. Atunci clanurile conduse de Ghiță și Mata au început un război, tot în urma obținerii unei sume de 100.000 de euro, așa zisa ”taxă de șmecher”. În acel scandal însă, nu a fost reținut nimeni, deși în curtea unei case s-au aruncat torțe și a izbucnit un incendiu, iar în timpul perchezițiilor s-a găsit un adevărat arsenal de arme albe, mai arată adevarul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe