Ciudățenia de pe buletinul românilor. Suntem printre ultimele țări din Europa care mai au așa ceva

Badea Violeta 01.04.2022, 11:47
Ciudățenia de pe buletinul românilor. Suntem printre ultimele țări din Europa care mai au așa ceva

Fie că îți faci buletin pentru prima oară, fie că trebuie să-ți reînnoiești cartea de identitate, trebuie să te încarci cu multă răbdare și cu nervi de oțel, fiindcă va trebui să faci rost de toate actele necesare, iar asta îți va lua mult timp. Poate nu știai, dar România se numără printre ultimele țări din UE care mai cer acest lucru. Iată condiția pe care o pun autoritățile noastre!

România, printre ultimele țări din Europa care mai pun această condiție

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că obținerea buletinului îți poate da mari bătăi de cap. Actele, cozile imense și taxele îți pot strica buna dispoziție și te pot face să-ți pierzi răbdarea.

Așa cum știi deja, cartea de identitate nu se poate obține fără să faci dovada domiciliului. Tocmai din acest motiv, mulți români se străduiesc să găsească un proprietar care să-i ia în spațiu.

Nici nu e de mirare că mai mult de 150.000 de oameni au declarat un domiciliu fictiv, lucru descoperit, recent, de cei de la Evidența Populației.

Deși această condiție nu mai este cerută de normele UE, autoritățile din țara noastră continuă să o ceară, în ciuda faptului că aceasta poate fi considerată o discriminare la adresa celor care nu au o proprietate sau nu găsesc pe cineva destul de binevoitor care să-i ia în spațiu.

Acestora, practic, le este imposibil să li se emită un act de identitate. Act ce este, însă, obligatoriu pentru angajare, servicii de sănătate și multe altele.

Cum pot ramane fara buletine acesti romani
Detaliul de pe buletinul romanilor

Românii care au declarat un domiciliu fictiv, obligați de autorități să-și schimbe buletinul

După cum spuneam și mai sus, nu mai puțin de 150.000 de români au declarat un domiciliu fictiv. Aceștia au fost identificați, la începutul acestui an, de către cei de la Evidența Populației.

Potrivit unui un proiect al Ministerului de Interne, toate aceste persoane, care au fost luate în spațiu de proprietari și care vor fi verificate de polițiști, vor fi nevoite să-și schimbe buletinul.

În topul orașelor cu cei mai mulți oameni care locuiesc la aceeași adresă se află Bucureștiul, Iașiul și Vasluiul. Aici, autoritățile au depistat în medie câte 30 de case sau apartamente unde ar trebui să stea circa 120.000 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...