Deja celebra ciorba rădăuțeană, inventată acum 41 de ani de o bucătăreasă din Rădăuți, a intrat în topul celor mai bune supe din lume, alături de celebrul ramen japonez și supa poloneză zurek.
Taste Atlas a realizat un clasament al celor mai bune supe din întreaga lume în aprilie 2023, iar ciorba rădăuțeană se află la loc de cinste.
Astfel, în „Top 100 cele mai bune supe din lume”, primul loc în top este ocupat de Tonkotsu ramen (Japonia), cel de-al doilea, de Zurek (Polonia), iar cel de-al treilea, de Mercimek çorbası (Turcia). În clasament, au fost integrate și șase supe românești, iar ciorba rădăuțeană este de departe printre cele mai apreciate. Ciorba rădăuțeană a plasat România pe locul 12 în top.
Gastronomii spun că este o alternativă perfectă atunci când vrem să mâncăm o ciorbă slabă caloric și ușor de digerat, iar preparatul cremos și cu gust de usturoi este iubit de români, indiferent de regiune, potrivit stirileprotv.ro.
Ciorba rădăuțeană a apărut acum 41 de ani când Cornelia Dumitrescu, acum în vârstă de 77 de ani a gătit-o pentru prima dată. Soțul ei își dorise o supă de curcan care să aducă, dar să nu fie ciorba de burtă.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Eu sunt foarte bucuroasă că a ajuns în top. Nu m-am așteptat drept să vă spun la așa ceva. Secretul ciorbei este: ingrediente de foarte bună calitate plus de asta cantitățile pe care le punem în această ciorbă”, a declarat Cornelia Dumitrescu, creatoarea celebrei ciorbe.
Rețeta a avut succes întâi printre membrii familiei, apoi printre clienții restaurantului în care lucra. În timp au preluat-o și alți bucătari iar acum a ajuns pe locul 12 în topul mondial al supelor.
O ciorbă rădăuțeană costă în restaurante, de la 15 de lei în sus.