Cine sunt românii care vor primi 2.250 de lei de la stat. Ministrul Muncii tocmai a făcut anunţul

Stan Filon 30.01.2022, 18:07
Cine sunt românii care vor primi 2.250 de lei de la stat. Ministrul Muncii tocmai a făcut anunţul

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre ajutorul de 2.250 de lei pe care statul îl oferă unor anume angatori. Oficialul a vorbit și despre piața muncii din România și a avut de transmis un mesaj foarte important pentru angajatori, cărora le-a reamintit că cea mai importantă resursă este cea umană, așa că aceștia trebuie să-și respecte angajații.

Iată cine sunt românii care vor primi 2.250 de lei de la stat

Ministrul Muncii, marius Budăi, a ținut să le reamintească angajatorilor din România că resursa umană este cea mai importantă, așa că aceștia trebuie să se aplece asupra dorințelor angajaților, dacă vor să aibă oameni productivi în companie, cu un randament ridicat.

„Lansez un apel la mediul de afaceri. Atunci când mediul de afaceri se va apleca asupra angajatului lui cu mai multă atenţie, iar angajatul se va simţi respectat, cu siguranţă că şi randamentul muncii va creşte şi aşa va ajunge la creşterea rezultatelor din exerciţiul financiar. Cea mai importantă resursă de pe pământ este resursa umană”, a spus oficialul.

Iata cine sunt romanii care vor primi 2.250 de lei de la stat
Iata cine sunt romanii care vor primi 2.250 de lei de la stat

Ajutor pentru angajatori

Ministrul Muncii a reamintit ajutorul pe care statul îl ofer angajatorilor care recrutează personal din rândul ucenicilor, al tinerilor, dar și al șomerilor aflați la o anumită vârstă. Marius Budăi a recunoscut că și statul are un rol important în ocuparea locurilor de muncă.

„Şi avem măsuri la Ministerul Muncii pentru a încuraja ocuparea şi pentru a sprijini angajatorul. Aceste măsuri sunt cei 2.250 lei pentru fiecare ucenic, tânăr angajat, şomer de peste 45 de ani, acele categorii greu angajabile. Trebuie să creăm măsuri să sprijinim mediul de afaceri să îşi creeze locuri de muncă, să şi le apere, dar şi mediul de afaceri trebuie să se aplece cu atenţie asupra angajaţilor săi”, a transmis ministrul Muncii.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Munca la negru

Ministrul Marius Budăi a tras un semnal de alarmă și a sesizat că nu sunt foarte multe plângeri înregistrate la autorități în ceea ce privește munca la negru. Cu toate acestea, spune că românii nu au suficientă  vechime în muncă, atunci când ies la pensie, deoarece acceptă să lucreze și la negru, fapt care le reduce drastic pensia.

„Noi, autorităţile, trebuie să conştientizăm în primul şi în primul rând angajatul. În 2013, 2014, 2015, eram director la Casa de Pensii din judeţul Botoşani. Venea foarte multă lume care spunea că a lucrat 30-40 de ani şi pensia este foarte mică. Credeţi-mă că pe atunci mi-au trecut prin mâini, filă cu filă, peste 10.000 de dosare din cele 110.000 dosare care erau la Botoşani la acea vreme. Foarte multe persoane au câte 20-25 de ani stagii de cotizare, în cel mai bun caz la normă întreagă, cu salariul minim, dar majoritatea au fracţiune de normă”, a spus Ministrul Muncii.

Cu toate acestea, sunt statistici care arată că peste 1,4 milioane de români lucrează la negru, adică aproape o cincime din totalul populației apte de muncă, după cum arăta în 2018 un studiu al Consiliului Fiscal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...