Cine sunt românii care ar putea primi voucher de 1000 de lei de Crăciun. Ce spun oficialii de la Guvern

Ionuț Vieru 12.12.2023, 14:51
Cine sunt românii care ar putea primi voucher de 1000 de lei de Crăciun. Ce spun oficialii de la Guvern

Ce români ar putea primi vouchere în valoare de 1000 de lei de Crăciun? O anumită categorie de români ar urma să primească tichete speciale valabile cinci ani, emise de către Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Românii care ar putea primi vouchere în valoare de 1000 de lei

O anumită categorie de români ar urma să primească tichete speciale cu o valabilitate de cinci ani. Voucherele vor fi emise de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și vor completa Legea porcului.

Micii crescători au fost nevoiți să renunțe la creștere animalelor, din cauza restricțiilor mari pentru lichidarea focarelor de peste porcină africană. Prin urmare, tichetele în valoare de 1.000 de lei vor fi date pentru micii crescători de porci.

Propunerea a fost depusă de către Florian-Emil Dumitru, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

„Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea Porcului. Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de 5 ani de zile să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc”, a explicat Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

Citește și: Angajații din România care vor primi vouchere de vacanță. Cât va crește valoarea tichetelor din 2024

Vouchere în valoare de 1000 de lei pentru crescătorii mici de porci
Vouchere în valoare de 1000 de lei pentru crescătorii mici de porci

Ministrul Agriculturii, despre voucherele oferite de ANSVSA

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a precizat că de vouchere vor beneficia doar crescătorii mici de porci înregistrați în Registrul Agricol. ANSVSA va tranzacționa aceste vouchere la fermele comerciale de porci.

„În această dimineaţă am convocat conducerea ANSVSA, pe domnul preşedinte, structura din cadrul Ministerului Agriculturii şi am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuţi în gospodăria ţărănească, cât şi în gospodăriile populaţiei să poată fi valorizaţi de către persoanele fizice”, a spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Urmăriți Impact.ro și pe