Cine sunt miniștrii care urmează să plece din Guvern la rotativă. Pe „lista neagră” sunt nume grele

Stan Filon 24.04.2023, 15:43
Cine sunt miniștrii care urmează să plece din Guvern la rotativă. Pe „lista neagră” sunt nume grele

S-a aflat cine sunt miniștrii care urmează să plece din Guvern la rotativa programată peste mai puțin de o lună de zile! Miniștrii PSD și PNL din actuala formulă guvernamentală încearcă din răsputeri acum să-și convingă șefii de partid cât de eficienți au fost ei și fiecare prezintă motivele pentru care ar trebui să fie păstrați în funcții.

Cine sunt miniștrii care urmează să plece din Guvern la rotativă

Rotativa de guvern programată peste mai puțin de o lună de zile va veni cu o veste proastă pentru unii actuali membri ai Cabinetului Ciucă, care vor fi înlăturați de la conducerea ministerelor pe care le reprezintă acum. Sunt negocieri intense între actualii miniștri și șefii lor de partid, în încercarea de a se regăsi și în viitorul cabinet.

Cu toate acestea, surse guvernamentale au declarat pentru Antena 3 că cei mai mulți actuali miniștri vor fi schimbați din funcții, în viitorul guvern, care va avea premier de la Partidul Social Democrat. Potrivit surselor respective, chiar și numărul 2 în PNL, Lucian Bode, riscă să piardă Ministerul de Interne. Actualului ministru i se reproșează eșecul aderării la Schengen, iar președintele Klaus Iohannis l-a criticat frecvent. Aceeași soarta ar putea să o aibă și ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Cine sunt ministrii care urmeaza sa plece din Guvern la rotativa
Cine sunt ministrii care urmeaza sa plece din Guvern la rotativa

Virgil Popescu are zilele numărate în fruntea ministerului Energiei

Printre cei vizați de expulzarea din guvern se află și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, căruia i se impută mai multe gafe care l-au făcut să apară pe prima pagină a ziarelor. Predoiu se așteaptă să fie schimbat, chiar dacă social-democrații s-au declarat dispuși să le lase portofoliul liberalilor.

Nici ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu poate fi sigur că se va mai regăsi pe lista viitorului Cabinet, după ce și-a făcut foarte mulți adversari printre partenerii din PSD.

Și social-democrații fac anumite calcule și urmează să tragă linie pentru a vedea cine a făcut performanță și cine nu. Petre Daea, ministrul Agriculturii, se pare că este luat în colimator, după scandalul cerealelor și al compensațiilor pentru agricultori.

Social-democrații ar vrea să renunțe la Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Nici ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu stă prea bine, după ce s-a constatat că nu a schimbat mai nimic în sistemul de sănătate publică din România. În plus, nu prea a atins țintele din PNRR și s-a implicat prea des în scandaluri, după cum menționează surse din partid.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar putea părăsi Guvernul, dacă liberalii insistă cu respectarea protocolului. Portofoliul ar trebui să treacă la liberali, iar Grindeanu a anunțat că nu-și dorește alt minister. La fel ar putea păți și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. În schimbul acestor două portofolii, la care nu prea ar vrea să renunțe, social democrații ar trebui să primească Justiția și Investițiile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...