Cine sunt miliardarii care au cumpărat Dinamo. Suma colosală care i-a intrat în cont lui Dorin Șerdean

Beatrice Dumitru 24.02.2023, 17:49
Cine sunt miliardarii care au cumpărat Dinamo. Suma colosală care i-a intrat în cont lui Dorin Șerdean

Dinamo este într-o situație delicată din punct de vedere financiar și se zbate în Liga a II-a, dar pe viitor situația s-ar putea îmbunătăți. Se pare că Dorin Șerdean, acționarul majoritar al clubului, și-ar fi vândut acțiunile unui gigant financiar care ar putea salva formația din Ștefan cel Mare de la faliment.

Dinamo va avea un nou proprietar

Dorin Șerdean a fost de acord să cedeze pachetul majoritar de acțiuni după mai multe zile de negocieri și se așteaptă doar să se mai pună la punct detaliile financiare pentru ca zilele următoarea să se facă anunțul oficial cu privire la noul acționar majoritar al clubului.

Astfel, Dorin Șerdean ar fi cedat pachetul de 72,27% din acțiunile clubului pentru suma de 500.000 de euro către firma Red & White, notează Fanatik. Acesta a dat de înțeles că tranzacția este finalizată, subliniind că pentru Dinamo ar urma o perioadă foarte bună.

Cine sunt miliardarii care au cumpărat Dinamo. Suma colosală care i-a intrat în cont lui Dorin Șerdean
Dorin Șerdean deține pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo.

Sunt supus unui acord de confidențialitate, nu pot să spun decât că Dinamo va avea un mare viitor. Eu, ca dinamovist, sunt cel mai fericit pentru tot ce se întâmplă”, a spus Dorin Șerdean pentru sursa citată.

Cine va face parte din acționariat

Red&White, firma care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni este un SRL creat special pentru a face tranzacția, care va fi transformat într-o societate pe acțiuni. În acționariatul societăți ar urma să intre două grupuri gigant din punct de vedere financiar, fondul de investiții Certinvest și grupul imobiliar The One, care a mai negociat preluarea echipei din Ștefan cel Mare și în 2022, dar nu a ajuns la niciun rezultat cu Dorin Șerdean.

Noii proprietari vor investi sume mari pentru salvarea clubului de la faliment, iar în primă fază cei de la Cerinvest vor vărsa cinci milioane de euro în conturile clubului, iar The One va veni cu două milioane de euro.

Dinamo se află pe locul opt în Liga a II-a, cu 24 de puncte, și va juca primul meci din 2023 împotriva ultimei clasate, Unirea Constanța, dar partida a stat sub semnul întrebării, după ce mai mulți jucători de la formația de la malul mării și-au reziliat contractele.

Conducerea lui Dinamo a reușit să ajungă la un acord pentru închirierea arenei Arcul de Triumf, inaugurată în vara anului 2021, pentru a disputa aici meciurile de pe teren propriu și va plăti 10.000 de euro pentru fiecare partidă jucată pe avcest stadion.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...