Cine sunt femeile însărcinate care se pot bucura de ajutor financiar de la stat. Firea a făcut anunțul

Raluca Juncu 31.01.2020, 13:06
Cine sunt femeile însărcinate care se pot bucura de ajutor financiar de la stat. Firea a făcut anunțul

Primăria Capitalei a transmis vineri că femeile însărcinate vor beneficia de un sprijin financiar care va fi alocat și anul acesta. Ce condiții trebuie să întrunească persoanele care pot beneficia de acești bani?

PMB, ajutor financiar pentru femeile însărcinate. Ce condiții trebuie să întrunească

Primăria Municipiului București alocă un buget și anul acesta pentru fonduri de care vor beneficia femeile însărcinate. Viitoarele mame vor primi un sprijin financiar care se ridică la 2000 de lei, se arată într-un mesaj postat de Gabriela Firea pe Facebook. Cei 2000 de lei se vor împărți în două tranșe, a câte 1000 de lei fiecare. Ce de-a doua rundă de bani se va acorda după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

Femeile însărcinate din București vor primi în continuare ajutoare financiare. Foto: Unsplash
Femeile însărcinate din București vor primi în continuare ajutoare financiare. Foto: Unsplash

De aceste stimulent pot beneficia femeile însărcinate care au vârsta minimă de 18 ani, cu domiciliul stabil în Bucuești, sau resedința dobândită pe raza Municipiului București de cel puțin 6 luni la momentul depunerii cererii. La momentul depunerii cererii de beneficiere a ajutorului, sarcina trebuie să fie de minimum 10 săptămâni. O altă condiție important impusă este ca persoana care aplică pentru stimulentul financiar propus de PMB să nu aibă datorii față de bugetul local.

 „Ținta noastră a fost ca tot mai multe femei însărcinate să aibă posibilitatea de a traversa perioada de sarcină sub supravegherea unui medic, mai ales în cazul celor care nu făceau acest lucru din lipsa banilor.

Cu stimulentele financiare Materna, acordate de Primăria Capitalei, se pot cumpara medicamente şi se pot plăti analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit edilului, aproximativ 15.000 de viitoare mame au beneficiat de analize și medicamente gratuite în anul 2019. Proiectul a fost lansat în martie 2018, ca parte  a politicilor sociale și de sănătate, menite să sprijine natalitatea, fiind aprobat în luna martie 2018 prin HCGMB nr. 120 (modificată prin HCGMB nr. 824/2018).

Urmăriți Impact.ro și pe