Cine sunt cei trei candidați pentru funcția de premier după alegerile din 6 decembrie. Dezvăluirea lui Victor Ponta

Stan Filon 19.11.2020, 18:25
Cine sunt cei trei candidați pentru funcția de premier după alegerile din 6 decembrie. Dezvăluirea lui Victor Ponta

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 6 decembrie, când vom afla cui revine puterea în România. În funcție de rezultatul alegerilor, România are trei variante de premier. Cel puțin așa vede lucrurile fostul prim-ministru Victor Ponta.

Victor Ponta spune că sunt trei candidați pentru funcția de premier, printre care se numără și el

Liderul Pro România a vorbit despre cei trei candidați pentru funcția de premier care ar putea ajunge la Palatul Victoria. Printre aceștia se numără și însuși Victor Ponta, care a vorbit deschis despre cum ar pune el țara pe picioare, dacă ar fi desemnat din nou premier al României.

“Politic, sunt trei candidați pentru funcția de prim-ministru: domnul Orban, anunțat oficial de PNL, domnul Cioloș, anunțat de USR-PLUS, dar nu știu dacă e prin România, l-am văzut pe tractor ieri, și eu, din partea PRO România”, a anunțat Victor Ponta pentru dcnews.ro.

Victor Ponta spune ca sunt trei candidati pentru functia de premier
Victor Ponta spune ca sunt trei candidati pentru functia de premier

Victor Ponta ar redeschide școlile din prima zi când ar fi numit premier al României

Victor Ponta a vorbit despre trei dintre cele mai importante măsuri pe care le-ar adopta imediat, dacă ar fi desemnat prim-ministru al României. Primul lucru pe care l-ar face, în plină pandemie de coronavirus, ar fi redeschiderea școlilor.

“Multă lume mă întreabă: «Bine, mă Ponta, dacă vii tu prim-ministru, ce faci?». Deschid școlile din prima zi, fac programul național de testare pentru că eu cred că România tot acolo va ajunge, la program național de testare. Încă trei măsuri sunt venitul minim de criză pentru toți cei care au sub 2.000 lei, sprijinul pentru IMM-urile românești și legea 223/2015 pentru militari. În perioada aceasta când ne e greu ne întoarcem la militari. Când ne e bine le tăiem toate drepturile și ne batem joc de ei”, a mai spus Victor Ponta.

Cu toate că Victor Ponta ar redeschide imediat școlile și ar trimite toți elevii pe băncile școlii, nu mai puțin de 1350 de copii s-au infectat cu coronavirus în primele două săptămâni de școală, potrivit datelor oficiale transmise de autorități.

Mii de copii infectați cu coronavirus în primele două săptămâni de școală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru,afirma că, de la începutul pandemiei, aproximativ 3.200 de copii cu vârsta până la 9 ani s-au infectat cu noul coronavirus, precum şi 5.200 cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani, potrivit News.ro.
El recunoaștea că nu toate infectările pot fi puse în legătură cu activitatea şcolară, întrucât trebuie luate în calcul şi transportul spre şi de la şcoală, dar şi activităţile din restul zilei.

″În ultimele şapte zile, care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea şcolară, dar mă repet, activitatea zilnică, doar o parte este activitatea şcolară, avem 158 de copii care sunt infectaţi şi 73 de cadre didactice şi nedidactice. (….) La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri infectate de la începutul acestei pandemii avem în jur de 3.200 între 0 şi 9 ani şi 5.200 de copii între 10 şi 19 ani”, preciza pe 2 octombrie Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...