Cine poate scăpa de masca de protecţie. Specialiştii americani au făcut anunţul

Nicu Stan 10.03.2021, 09:02
Cine poate scăpa de masca de protecţie. Specialiştii americani au făcut anunţul

Cine poate scăpa de masca de protecţie. Specialiştii americani au făcut anunţul care va bucura mulți oameni. Care este categoria fericită, citiți în articolul de mai jos.

Anunț oficial. Ce persoane nu vor mai fi obligate de poarte mască de protecție

S-a aflat cine poate scăpa de masca de protecţie. Specialiştii americani au făcut anunţul. Cei care ar putea scăpa de purtarea măștilor de protecție sunt acei oameni care au fost vaccinați cu minim două săptămâni înainte cu cel de-al doilea vaccin de la Pfizer și Moderna.

De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul Johnson and Johnson ar putea să renunțe la masca de protecție la două săptămâni de la prima și singura doză a vaccinului, informează directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Oamenii care s-au vaccinat nu vor mai avea nevoie de masti de protectie
Oamenii care s-au vaccinat nu vor mai avea nevoie de masti de protectieä÷åøåðä
÷åøåðä
çéñåï
àæøçéí
çéñåðéí
øçåáåú
àñó äøå]à
áéú çåìéí

Ce înseamnă persoane complet vaccinate

Când spun complet vaccinat, mă refer la persoanele care sunt la două săptămâni după a doua doză de vaccinuri Pfizer sau Moderna sau la două săptămâni după o singură doză de vaccin de la Johnson şi Johnson”, a explicat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Măsura a fost luată pentru a-i ajuta pe americani să revină la viața de dinainte de coronavirus. De asemenea, recomandările vin după ce au fost vaccinaţi complet aproximativ 30 de milioane de americani, adică 9,2% din populaţia ţării.

Autoritățile din România au anunțat când va fi eradicată epidemia de coronavirus

Pe de altă parte, autoritățile din România anunță că revenirea la normalitate ar putea ave loc cu luna septembrie a acestui an.

Florin Cîțu, premierul României, a declarat că a treia etapă a campaniei de vaccinare a început în luna martie, iar țința de 10,4 milioane de români vaccinați va fi atinsă înainte de luna septembrie. Astfel, profesorul Alexandru Rafila consideră că imunizarea în masă înseamnă eradicarea epidemiei de coronavirus.

Scenariul cel mai optimist în care pandemia va fi învinsă în România, sfârșitul lunii septembrie

Cel mai optimist scenariu, din punctul meu de vedere, este sfârșitul lunii septembrie, mai contează și acea lună. Ăsta trebuie să fie ritmul de administrare – 3 milioane pe lună pentru un vaccin la care se administrează două doze înseamnă 1,5 milioane de persoane.

Vaccinul de la Johnson and Johnson, la care administrarea este unică, poate, la rândul lui, să accelereze imunizarea. Cu cât reușim mai rapid, cu atât problemele vor fi mai mici și speranța de a ne întoarce la o viață cât de cât normală va putea să se transforme în realitate”, a declarat Alexandru Rafila.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe