Cine este și ce avere are cea mai bogată femeie din lume. A obținut 38 de miliarde de dolari, când a divorțat

Stan Filon 03.09.2020, 15:25
Cine este și ce avere are cea mai bogată femeie din lume. A obținut 38 de miliarde de dolari, când a divorțat

Cea mai bogată femeie din lume este fosta soție a patronului Amazon, Jeff Bezos! Mackenzie Scott a intrat în topul miliardarelor imediat după divorțul de soțul său, când a primit acțiuni la Amazon în vloare de 38 de miliarde de dolari.

Fosta soție a lui Jeff Bezos este cea mai bogată femeie din lume

Fosta soție a lui Jeff Bezos a intrat direct pe locul 12 în topul miliardarilor, dar criza de coronavirus a lucrat pentru ea, cât și pentru ceilalți acționari ai celebrei platforme de comerț online Amazon. Oamenii au fost izolați în case de teama coronavirusului, așa că au comandat din ce în ce mai multe produse.

Astfel, acțiunile fostei soții ale miliardarului Jeff Bezos aproape că și-au dublat valoarea, după ce acțiunile au crescut fulminant. Astfel, Mackenzie Scott a ajuns să dețină o avere de 68 de miliarde de euro, ceea ce a transformat-o în cea mai bogată femeie din lume. Până atunci, titlul i-a revenit moștenitoarei imperiului L’Oreal, care are… doar 66,8 miliarde de dolari.

Fosta soție a lui Jeff Bezos este cea mai bogată femeie din lume
Fosta soție a lui Jeff Bezos este cea mai bogată femeie din lume

Acțiunile Amazon au crescut spectaculos, dar salariile au rămas pe loc

Mackenzie Scott se pare că și-a meritat banii, deoarece și-a ajutat soțul cu idei foarte bune pentru dezvoltarea platformei Amazon, un exemplu fiind Amazon Prime.

Cu toate că valoarea acțiunilor a crescut în ultima perioadă, iar acționarii șu-au înmulțit averile, angajații au rămas cu aceleași salarii. Acest lucru i-a făcut să iasă în stradă și să ceară majorarea salariilor.

Peste 100 de manifestanți s-au adunat joi în fața casei miliardarului Jeff Bezos. Aceștia au adus cu ei o ghilotină în fața ușii sale pentru a protesta împotriva salariilor mici de la Amazon, scrie Businessinsider.

Grupul de protestatari, condus de Chris Smalls, un angajat concediat de la Amazon, a cerut un salariu minim de 30 de dolari pe oră pentru angajaţi, dublu față de venitul actual. De altfel, Small a fost concediat de la Amazon tot în urma unui protest.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...