Cine este Petrică Viţa, cântărețul de muzică populară care a decedat. Cu ce boală s-a confruntat

Raluca Alexe 27.06.2023, 11:06
Cine este Petrică Viţa, cântărețul de muzică populară care a decedat. Cu ce boală s-a confruntat

Lumea muzicii populare din România este în doliu, după ce Petrică Vița a murit. Regretatul artist suferea de cancer de piele, diagnostic aflat de apropiați în urmă cu puțină vreme.

Artistul măcinat de cancer, Petrică Vița, a pierdut lupta

Petrică Vița a murit la vârsta de 56 de ani, după ce, recent, s-a aflat vestea că suferea de cancer de piele. De fapt, el se chinuia cu această boală nemiloasă de mai bine de 6 ani, însă, datorită tratamentului cu care și-a ținut afecțiunea sub control, nimeni nu a știut de necazul său. Când nu a mai putut face față cheltuielilor, a cerut ajutorul cunoscuților prin intermediul rețelelor sociale. Artistul era internat la un spital din Viena, iar tratamentul pe care îl urma costa aproape 60.000€ pe săptămână.

„Cu toții îl susținem pe maestrul taragotului, Petrică Vița. De o viață mângâie inimile oamenilor prin muzica pe care o cântă, iar în rândul prietenilor este extrem de iubit pentru omul bun care este. Până acum nu s-a făcut publică problema lui de sănătate cu care se confruntă de 6 ani. Boala a fost ținută sub control până în ultimele luni. Din păcate, situația s-a agravat și a avut nevoie de un tratament mai puternic, iar în acest moment se află la Viena. Pentru cancerul de piele cu care se confruntă este nevoie de un tratament special, iar costurile sunt uriașe. Noi vrem să ajutăm familia care se luptă din răsputeri sa țină pasul cu aceste costuri enorme. Tratamentul este unul de lungă durată și costurile sunt de aproape 60.000€ pe săptămână, în cazul în care va necesita spitalizare permanentă. Ne dorim ca el sa se facă bine și pe lângă rugăciune, orice sprijin contează. Cine dorește și poate să ajute cu ceva, aveți la dispoziție următoarele conturi”, era mesajul care circula pe internet.

Anunțul decesului interpretului de muzică populară a fost făcut chiar de către fiica sa.

„NUUUU TATI !!!!!! NUUUUUU !!! Vreau să urc la Dumnezeu să te aduc înapoi. TE IUBESC DIN TOATE VIEȚILE!!!!! Vei rămâne tatăl meu mereu!!!! Dumnezeu să te aibe în paza lui!!!!! Ce mă fac eu fără tine???? Vreau să știe o lume întreagă, ai fost cel mai bun tată din lume!!!! TE IUBESC, TATI MEU!!!!!”, a scris fiica artistului pe Facebook, dărâmată de durerea pierderii părintelui său.

Și mai trist este că artistul a murit cu doar câteva minute înainte de începerea concertului caritabil organizat pentru a-l ajuta.

„Am ajuns la Reșița pentru concertul umanitar , dar inima artistului a încetat să mai bată cu 15 minute înainte de a începe spectacolul. Atât de trist! Dumnezeu să-l ierte!”, a fost mesajul scris de Olguța Berbec pe rețelele de socializare.

Urmăriți Impact.ro și pe