Cine este Marco Cristoferi, golden buzz la Românii au talent 2023. Andra i-a oferit accesul direct în semifinale

Stan Filon 04.03.2023, 10:06
Cine este Marco Cristoferi, golden buzz la Românii au talent 2023. Andra i-a oferit accesul direct în semifinale

Cine este Marco Cristoferi, cel de-al 8-lea golden buzz de la Românii au talent 2023! Cea care a apăsat butonul auriu a fost Andra, care a rămas impresionată de talentul cu care a venit italianul la celebra emisiune de la Pro TV. Acesta are și o poveste de viață demnă parcă de un film.

Cine este Marco Cristoferi, golden buzz la Românii au talent 2023

Scena Românii au talent a fost vineri seara gazda unor momente artistice de excepție. Cel care a impresionat-o puternic pe Andra a fost cel adus de italianul Marco Cristoferi. Dansatorul a fost atât de grațios, iar mesajul său a fost atât de puternic, încât celebra cântăreață nu a stat prea mult pe gânduri, ci a apăsat direct butonul auriu care l-a trimis pe italian direct în semifinale!

Dar cine este Marco Cristoferi? Ei bine, italianul are 37 de ani și vine din Bologna, Italia. A fost pasionat de dans încă de mic, când bunica sa i-a cumpărat un radio și un covor pe care să exerseze mișcările de dans. Marco este convins că talentul lui este datorat muncii și credinței în visul său.

Cine este Marco Cristoferi, golden buzz la Romanii au talent 2023
Cine este Marco Cristoferi, golden buzz la Romanii au talent 2023

A dansat pentru Papa de la Roma

A dansat pe multe scene importante din lume. A avut performanțe pe scenă la Scala din Milano, dar a dansat chiar și și pentru Papa de la Roma. Acum lucrează cu copii cu probleme. A descoperit că îi poate ajuta foarte mult. Cei mici s-au schimbat, iar acest lucru l-au văzut și medicii care au grijă de ei. Iată ce spune italianul Marco Cristoferi, cel mai recent Golden Buzz de la Românii au Talent:

„Mă numesc Marco Cristoferi, am 37 de ani și sunt din Italia. Am fost balerin și acrobat, am menținut acest mod de exprimare, iar acum îl folosesc într-un mod diferit și anume ca profesor. În timpul pandemiei, am lucrat la un spital de psihiatrie pentru copii. Acolo am înțeles că deși lucram ca pedagog, tot ce învățasem de-a-lungul vieții, controlul corpului, expresia fizică, a fost un instrument foarte util pentru ei. Le-a schimbat viața. După sosirea mea, le-a micșorat doza de medicamente, au găsit…o cale.

Ajută copii cu probleme

Copiii cu care lucrez eu sunt în primul rând copii furioși, care se află poate în situații familiale dificile. Și oricum în societatea de azi fermentează furia. Așadar eu prin break dance am reușit să sublimez furia. În consecință, îi învăț și pe ei să facă asta prin intermediul diferitelor jocuri pe care le facem.

Am înțeles că asta vreau să fac și am construit o casă special pentru a face o școală în ea. În doi ani de pandemie, mi-am modificat complet casa și am creat un sistem, ca să mi-i apropii mai ales pe cei lipsiți de posibilități și pe cei care trăiesc la limită. Cred că e frumos să le ofer energia pe care mi-a dat-o mie dansul. Dacă trezești în oameni pasiunea pentru ceva, îi ajuți să-și iubească aproapele. Visul meu e să deschid o școală pentru toți de aceea am venit la Românii au Talent. Să pot invita acolo artiști care să dea lecții, să facă activități care să îmbine starea de bine, arta și corpul”, a spus concurentul înainte de a urca pe scenă.

Andra a fost complet impresionată și absorbită de dansul și mesajul pe care l-a transmis italianul prin arta pe care o practică atât de bine. Iată ce a spus jurata, chiar înainte de a apăsa butonul auriu: „Este foarte interesant cu un dansator prin niște mișcări te poate face să trăiești melodia și momentul cu atâta emoție. Eu nu am mai văzut sau nu am mai simțit atâta emoție din scaunul de jurat și în momentul ăsta când întâlnesc oameni ca tine…”, iar mai apoi Andra a apăsat butonul de Golden Buzz.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...