Cine este, de fapt, Radu Mihaiu, surpriza imensă de la primăria Sectorului 2. ”Cheltui 4000 de euro pe lună pe lucruri personale”

Mirabela Vasile 28.09.2020, 12:41
Cine este, de fapt, Radu Mihaiu, surpriza imensă de la primăria Sectorului 2. ”Cheltui 4000 de euro pe lună pe lucruri personale”

Cine e Radu Mihaiu. Alegerile locale din 2020 au venit cu surprize imense în aproape toată țara. Sondajele au fost cu totul date peste cap, iar viitori primari nici nu se gândeau că pot ajunge aici. Așa s-a întâmplat și în cazul câștigătorului de la Sectorul 2. Radu Mihaiu a reușit să câștige alegerile cu un procent de aproape 40%.

Cine e de fapt Radu Mihaiu, surpriza de la Sectorul 2 al Capitalei

Radu Mihaiu a candidat din partea USR-PLUS și a reușit să obțină opt procente în fața principalului contracandidat de la PSD Dan Cristian Popescu.

“A fost o luptă foarte dificilă. Din fericire, am avut o echipă extraordinară în jurul meu. Este victoria lor. Am simțit, de asemenea, că oameni își doresc cu adevărat o schimbare. După 20 de ani de Stânga la Sectorul 2 era clar că e nevoie de altceva, de un suflu nou. Era foarte clar că oamenii își doresc altfel de politicieni decât au avut până acum. A fost o campanie de care eu sunt mulțumit. Cred că vom face o treaba bună. Sectorul 2 este o primărie bogată, este primăria cu al doilea cel mai mare buget din primăriile de sector. Bugetul de cheltuieli este de 1,3 miliarde de lei. În mod clar, la Sectorul 2 trebuie făcută curățenie și pe stradă și în primărie. ”, a zis Mihaiu, după aflarea veștii.

Radu Mihaiu a activat in domeniul IT
Radu Mihaiu a activat in domeniul IT

Puțini știu însă că Radu Mihaiu a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în guvernul Cioloș. Aesta e însurat, are două fetițe și conduce o firmă care dezvoltă aplicaţii digitale, potrivit descrierii pe care și-a făcut-o pe site-ul de campanie.

Acesta a absolvit Facultatea de Matematică a Universității București și este licențiat în Informatică. A activat de asemenea, în sectorul privat, în domeniul IT, potrivit CV-ului său.

A fost consilier la Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, unde s-a ocupat de evaluarea proiectelor și procedurilor IT, apoi a devenit secretar de stat în același minister.

Și-a continuat cariera politică alături de USR, iar din 2018 este președintele organizației USR Sector 2.

Declarația controversată a lui Radu Mihaiu. Cât cheltuia politicianul pe lună

Edilul încă neînvesit de la USR a declarat că nu știe cu exactitate ce venituri lunare are. Acesta susține că banii săi veneau din dividentele din domeniul IT.

”Nu am această informație directă”, a spus Mihaiu pentru Hotnews.

Acesta a făcut precizări și cu privire la chetuielile sale pe care le are în fiecare lună. Astfel, proaspătul câștigător cheltuie nu mai puțin de câteva mii de euro în fiecare lună.

„Evaluez cheltuielile mele la 3-4000 de euro, cheltuieli personale”, a precizat el.