Cine este adversara Simonei Halep din turul 2 al Australian Open. Când este programat meciul româncei

Andrei Cezar 18.01.2022, 13:52
Cine este adversara Simonei Halep din turul 2 al Australian Open. Când este programat meciul româncei

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) și a aflat adversara din turul doi de la Australian Open. Românca va juca împotriva braziliencei Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 83 WTA). Cele două sportive se vor înfrunta joi, ora de start a partidei urmând a fi anunțată de organizatori.

Halep și Haddad Maia s-au mai întâlnit o singură dată, iar câștig de cauză a avut sportiva din Constanța.

Simona Halep va juca în turul 2 de la Australian Open cu Beatriz Haddad Maia

Sportiva din Brazilia a avut un meci dificil în fața americancei Katie Volynets. Beatriz Haddad Maia s-a impus în trei seturi în primul tur de la Meblbourne, scor 3-6, 6-2, 6-3, într-o partidă care a durat două ore.

Volynets a început bine meciul, a condus cu 4-0, dar Maia a reușit să câștige 3 game-uri la rând. De la scorul de 4-3, Volynets a nu a mai cedat nici un game și și-a adjudecat setul cu 6-3.

În actul secund meciul a fost echilibrat până la scorul de 2-2. Ulterior, brazilianca a forțat și a câștigat 4 game-uri la rând, trimițând meciul în decisiv. Setul al treilea a decurs asemenător cu precedentul. De la 2-2, brazilianca a dus scorul la 4-2 și a câștigat setul cu 6-3, calificându-se astfel în turul doi de la Australian Open.

Simona Halep și Beatriz Haddad Maia au jucat doar o singură dată împreună, la Wimbledon, în 2017. Atunci, Simona a câștigat confruntarea cu scorul de 7-5, 6-3.

Prin accederea în turul doi al competitiției de la Melbourne, brazilianca și-a egalat cel mai bun rezultat de la Australian Open. Ea a eușit să se califice în această fază a competiției în alte două rânduri: 2018 și 2019.

Haddad Maia are o finală jucată la Seoul, în 2017 și două trofee la dublu, ambele la Bogota, în 2015 și 2017. Cea mai bună clasare a sportivei din Brazilia a fost locul 58 WTA, în 2017.

Sezonul trecut, Beatriz Haddad Maia a câștigat cinci turnee ITF: Montreaux, Collonge-Bellerive, Montemor-O-Novo, Cordoba și Villa Maria.

Beatriz Haddad Maia

Simona Halep, debut cu dreptul la Australian Open

Constănțeanca a început cum nu se putea mai bine noul sezon. A câștigat trofeul de la Melbourne Summer Set 1, la începutul acestei luni și a continuat seria succeselor cu o victorie importantă la Australian Open, în turul 1.

Halep a devansat-o în două seturi pe poloneza Magdalena French (24 de ani, 102 WTA), scor 6-4, 6-3. La finalul partidei, Halep a făcut o mărturisire: a recunoscut că a fost nesigură pe jocul său, dar că în final a reușit să își depășească temerile legate de accidentările din trecut și să câștige disputa.

Este întotdeaua dificil primul meci al turneului, am fost nervoasă, am fost nesigură că pot juca un tenis bun azi, dar în final am câştigat şi asta mă face foarte fericită. Starea asta a venit de la accidentările pe care le-am avut anul trecut, aşa că încrederea mea nu a fost foarte ridicată la finalul anului trecut, acum încerc doar să joc cel mai bun tenis de fiecare dată când intru pe teren.

Săptămâna dinainte a fost grozavă şi acum caut doar să fiu mai bună ca astăzi. A fost o bună oportunitate să joc pe aceste terenuri (n.r. – la primul turneu al anului), sunt obişnuită cu ele acum. Este întotdeauna drăguţ să vin în Australia şi să câştig câteva meciuri. Acel titlu (n.. de la Melbourne Summer Set 1) m-a ajutat enorm şi sper că pot juca în acestă săptămână mai bine de la zi la zi”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Simona Halep și Beatriz Haddad Maia se vor întâlni joi, organizatorii urmând să anunțe ora de start a partidei.

Urmăriți Impact.ro și pe